7 марки бижута от Китай, които трябва да знаете

1
129
Добави коментар
svetla58
svetla58

В Китай отношението към бижутата винаги е било специално. В продължение на много поколения купуването на бижута се смяташе за сериозна инвестиция, а не за модно изявление. С появата на нова вълна от дизайнери, отношението на клиентите започна да се променя. На пазара се появиха повече възможности за избор, декорациите станаха по-достъпни. Сега закупуването на нов пръстен или огърлица се възприема по-скоро като начин на изразяване. В допълнение, не само местните хора се интересуват от китайски марки бижута. Това до голяма степен се дължи на организаторите на Shanghai Fashion Week, които подкрепят младите дизайнери и разказват на света за тях. Ние избрахме седемте най-интересни и вдъхновяващи китайски бижута да следват.

Ejing Zhang

Завършил Кралския колеж по изкуствата в Лондон използва дървен материал, оцветени нишки и смола в своите продукти – така се появяват грандиозни полупрозрачни обеци, които искате внимателно да изследвате и носите с удоволствие. Скоро колекциите на марката ще бъдат представени в Net-A-Porter, в Selfridges, а също и в Le Bon Marché.

Ooak

Историята на марката започна с малък бижутериен магазин в Шанхай. Неговият основател – Алиса Сю – решава да създаде своя собствена линия бижута, като се фокусира върху необичайни скулптурни продукти. Така че имаше брошки под формата на скариди, обеци и други бижута, които в близко бъдеще могат да бъдат закупени не само в магазина в Шанхай, но и в Selfridges, Lane Crawford и On Pedder.

Yirantian

Марката принадлежи на дипломирания специалист Yirantian Guo в Сен Мартин. Първоначално момичето се занимава само с дрехи, но след това решава да разшири гамата от бижута и тази стъпка е оправдана. Дизайнерът създава продукти, които допълват сезонните колекции на дрехите: момичето предлага да носи дълги обеци с кристали с прозрачни върхове и тежка ушна сфера с рокли на тънки презрамки.

Yvmin

Дизайнер Xiaoyu Zhang – възпитаник на Централната академия за изящни изкуства на Китай, създавайки своята марка, той решава да вземе експериментален подход като основа. В допълнение към традиционните бижута – пръстени, обеци и познати колиета – той излиза с необичайни диадеми и аксесоари за лицето. Просто погледнете продуктите, наподобяващи рамка очила или украшения за коса под формата на бик, за да се влюбиш.

Midnight Opera House

Създателят на марката Gengui Yu започва творческата си кариера като дизайнер на костюми в популярния китайски сериал Legend of Zhen Huan. Малко по-късно той основава марката за бижута Midnight Opera House, която веднага е била обичана от китайските актриси. Той създава зрелищни, драматични бижута, които искате да носите само при специални поводи.

5min

https://www.instagram.com/p/BvHS9GWhp-J/?utm_source=ig_embed

Възпитаник на Saint Martins Ming Wu създава дрехи и бижута като част от своята марка. В допълнение към популярната и разбираема улично облекло под формата на тениски с йероглифи, качулка и рокли, комбинации от копринени парченца, момичето произвежда бижута под формата на древни китайски монети. Ву вярва в положителната енергия на продуктите си и предлага обеци и огърлица с монети като талисман.

Soft Mountains

Марката е на дизайнер Zivey Longhong спазва екологични канони на производство и работи директно с местни занаятчии. Предпочита да използва ненужни суровини, създавайки деликатни барокови перлени обеци, елегантни колиета и минималистични пръстени.