Полезни свойства на Остарин | Ostarine е sarms за повишаване на мускулната маса и отслабване

1
469
Добави коментар
vivi805
vivi805

Остарин е едно от най-популярните САРМС вещества на пазара. Той е предпочитан продукт от фитнес ентусиасти, професионални спортисти и бодибилдъри.

Ефектът на остарин е подобен на този на тестостерона, но без страничните му ефекти. Вместо това, този САРМ се фокусира върху увеличаването на натуралната андрогенна активност в костните тъкани и мускули. Когато се приема със стриктен тренировъчен режим и балансирана диета, Остарин осигурява подобни резултати като при употреба на анаболни продукти, но без да предизвиква техните странични ефекти.

Но без повече забавяне – ето кои са полезните свойства на Остарин:

Повишава мускулната маса и увеличава силата

Продължават изследванията върху хора, които страдат от мускулна дистрофия. Пример е клинично изследване, в което на група от 120 физически здрави възрастни хора са давани по 3мг Остарин дневно за период от 12 седмици. В края на изследването, участниците са усетили увеличение във мускулната си маса и подобряване на физическата си активност. При групата приемаща 3мг дневно е отчетено увеличение с 1.3кг на чиста мускулна маса.

Друго важно нещо, което трябва да се спомене, е че доброволците са загубили средно по около 0.6кг мазнини, докато са приемали Остарин. Не са били отчетени стероидни странични ефекти при тази дозировка.

Поддържа здравината на костите

Промяната в здравината на костите е нормална с напредването на възрастта, поради намаляването на хормоните в организма. Това често води до състояния като остеопороза и други болести на костите. Един от начините да се справите с този проблем е чрез подобряване на костната минерализация и увеличаване на мускулната маса.

Последното е изключително важно, тъй като мускулната маса е от голямо значение за поддържане на здрава скелетна система и кости. Остарин предпазва тялото ви от заболявания на костите и ускорява възстановителните процеси след фрактури.

Клинично изследване, включващо 120 здрави хора в напреднала възраст, показва че Остарин намалява нивата на лош HDL холестерол, както и на триглицеридите. Тези резултати се базират на прием от 1-3мг Остарин дневно. Изводът е, че това вещество е изключително полезно за предпазване на сърцето от заболявания. Освен това, то може да бъде полезно за хора, които претърпяват мускулна загуба поради сърдечносъдови заболявания.

остарин

Намалява нивата на захар в кръвта

Въз основа на гореспоменатото изследване, стачва ясно че Остарин има способността да намалява нивата на захар в кръвта, като ги поддържа в здравословните граници през целия ден. Ефектът е подобен както при лекарства за диабетици. В момента се правят допълнителни проучвания за да се установи потенциала на Остарин при метаболитни заболявания и диабет.

Постигането на успехи в спорта и подобряването на резултати зависят от вашата издръжливост. Няма значение каква точно е целта ви – отслабване или изграждане на мускулна маса – силата и енергията са от най-голямо значение. Освен че Остарин помага за развитието на мускулите и на силата ви, това невероятно вещество допринася за по-голяма издръжливост и енергия по време на физическа активност. Времето за възстановяване също се съкращава значително.