11 научно доказани полезни свойства на Кардарин

1
172
Добави коментар
vivi805
vivi805

GW501516, познат като Кардарин, Ендуробол и GW-516, е химическо вещество, което е създадено за лечение на сърдечносъдови заболявания. То все още е обект на различни научни изследвания. Кардарин става известен поради способността си да подобрява издръжливостта на сърдечносъдовата система при професионални атлети.

История

Кардарин е част от специален вид молекули, наречени PPAR δ рецепторни агонисти. Тази субстанция е била синтезирана за пръв път през 1990-та година от фармацевтичните компании Glaxo Smith Kline и Ligand Pharmaceuticals, използвайки модерни техники за създаване на лекарства.

кардарин

Скоро след откриването на веществото, то е било определено като мощен PPAR δ агонист и са започнати редица изследвания върху него за определяне на потенциалните му лечебни свойства. Учените са публикували многобройни доклади за ефекта на Кардарин при тестове върху животни. Изследванията върху хора показват, че това вещество е ефикасно за лекуване на сърдечносъдови заболявания и на диабет.

Ефекти

PPAR δ агонистите, особено Кардарин, могат да имат невероятни ползи за човешкия организъм. Клиничните изследвания показват, че това вещество има способността да подобрява състоянието на сърдечносъдовата система и да стимулира метаболизма. Тя увеличава кръвообръщението, поддържа здравето на кръвоносните съдове и подпомага развитието на мускулните влакна. Освен това, Кардарин има противовъзпалителни свойства и подпомага различни органи в тялото.

Тестовете върху животни показват, че това вещество предпазва мозъчните клетки от увреждане. То променя метаболизма, така че тялото да изгаря захари и мазнини по-бързо, като увеличава устойчивостта към диабет и намалява риска от мускулен катаболизъм.

Ето защо, при консумация на Кардарин, вие ще усетите прилив на енергия, което води до по-добро физическо редставяне и повече издръжливост. Благодарение на това вещество, вие ще се възстановявате по-бързо след тренировка.

Функции и действие

Кардарин се свързва с PPAR δ рецепторите и подобрява тяхната биологична активност. Неговото въздействие върху този тип рецептори променя структурата на много протеини, включително протеините в митохондриите, които директно вляят върху метаболизма.

Изследванията показват, че Кардарин предпазва от диабет и затлъстяване и подобрява физическото представяне. Освен това, той намалява нивата на „лош“ холестерол в организма и повишава нивата на „добрия“ холестерол, като по този начин намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Потенциални Полезни Свойства

Неврозащитни дейностиПолезни свойства за сърдечносъдовата системаАнстиоксидантни и противовъзпалителни свойстваПодобрява имунната системаУвеличава издръжливосттаПодобрява кожните заболяванияУвеличава кръвообръшениетоСтимулира метаболизма