Клинични изследвания на Кардарин

1
153
Добави коментар
vivi805
vivi805

Изследвания върху мишки и плъхове

При плъховете и мишките третирани с Кардарин, се наблюдава повишен метаболизъм на мастните киселини в скелетните мускули и предотвратяване на заболяването от диабет тип 2.

При метаболомично проучване на Кардарин за повишаване на издръжливостта на мишки, са наблюдавани значителни подобрения в състоянието на мишките. Приемането на Кардаринповишило издражливостта по време на физическа активност и съотношението на SDH-положителни мускулни влакна както при тренираните, така и при нетренираните мишки.

Подобряването на физическата издръжливост на мишките не е обвързано с тяхната степен на трениране. Както при високо активните мишки, така и при тези, които почти не са се движели, се наблюдава изненадващо високо подобрение.

кардарин

При други предклинични изследвания са били отчетени следните резултати:

Кардарин е намалил възпаленията при мишки.Кардарин е подобрил кръвообръщението при мишки повишавайки нивата на азотен оксид, който предпазва от образуване на съсиреци и други сърдечносъдови заболявания.Активирането на PPARδ рецепторите чрез Кардарин има положителен ефект при затлъстяване и диабет, благодарение на способността си да стимулира метаболизма и изгарянето на мазнини.Кардарин значително подобрил инсулиновата чувствителност при мишки, което е от изключително значение за предпазване от диабет и сърдечносъдови заболявания. Химичната формула на Кардарин.

 

Предклинични изследвания върху примати

Предклинични изследвания са проведени върху маймуни, тъй като те имат подобен липиден профил като хората.

Кардарин е имал изключително полезен ефект – той е увеличил нивата на добър HDL холестерол и е намалил серумните нива на инсулин. Не са били забелязани никакви странични ефекти и здравословното състояние на животните е било перфектно.

Данните от тези предклинични изследвания показват, че Кардарин има потенциала да лекува сърдечни заболявания свързани с метаболитен синдром. Именно този тип заболявания са най-честия причинител на смъртност сред хората и всякакви открития в тази област могат да бъдат от изключително значение за всички.

Изследвания върху хора

Първото клинично изследване е било проведено върху 24 здрави мъже, за период от 2 седмици. Всеки един от участниците е получил или плацебо вещество, или 2.5мг Кардарин, или 10мг Кардарин дневно. Същевременно, участниците получавали всяка сутрин изключително богата на мазнини закуска.  Направени са триглицеридни анализи, за да се разбере дали Кардарин има ефект върху контролирането на мазнините в кръвта на хората.

Триглицеридните нива, на хората приемащи плацебо лекарства, значително се увеличили, докато при хората приемащи 2,5мг и 10мг Кардарин дневно, е наблюдавано понижаване на триглицеридите, дори след консумация на богати на мазнини храни.

Причинява ли Кардарин рак?

През 2009 година е публикувано изследване, в което се твърди, че Кардарин предизвиква рак. Вместо да се плашим от този факт обаче, е важно да разберем цялата ситуация при която са направени такива изводи, и защо всъщност това не важи за хората.

Първото нещо, което трябва да се отбележи, е че плъховете са получавали Кардарин всеки ден в продължение на 2 години. Вторият важен факт е, че дозите, които плъховете са получавали, са били ужасно големи спрямо тяхното тегло – средно около 3мг Кардарин на ден. Имайки предвид, че средното тегло на един плъх е 509 грама, тази доза се равнява на 815мг Кардарин дневно за 80кг мъж. Това е ТВЪРДЕ голяма доза.

Освен това, изследванията проведени върху хора показват, че 10мг Кардарин дневно не причинява почти никакви странични ефекти и НЕ предизвиква рак.

Към днешна дата няма никакви доказателства, че Кардарин причинява рак при хора, ако се приема в нормални малки дози!