10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани

1
123
Добави коментар
setlans
setlans

Светът е изпълнен с мистерии, но не всички са само любопитни. Има и такива, от които ще ви побият тръпки, ще сънувате кошмари или ще ви тормозят съзнанието месеци наред.

Мистериите, които ще разгледаме днес владеят обществото от години. От странни и ужасни убийства до необясними феномени, това са 10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани:

1. Убийствата в Хинтеркайфек

Масовото убийство в имението Хинтеркайфек остава, като един от най-страшните и загадъчни случаи в Германия. Вечерта на 31 март 1922 г. семейство, живеещо във ферма близо до Мюнхен е убито по особено жесток начин. Семейството се е състояло от възрастна двойка (63 и 72 г.), тяхната овдовяла дъщеря (35), нейните деца (7 и 2 г.), и прислужницата.

Едно от зловещите събития е, че предишната прислужница е напуснала шест месеца по-рано, твърдейки че къщата е обитавана от духове. Новата прислужница пристига в деня на убийствата и няколко часа по-късно бива убита. Събитията от този ден са неясни, но изглежда, че членовете на семейството са били манипулирани по някакъв начин, за да идат в плевнята един по един, където са били убити, вероятно с мотика.

Около 100 човека са били разпитвани за убийството, но никой не е бил арестуван. Не е установен и мотив, който би разяснил случая.

Смята се, че извършителят остава във фермата в продължение на няколко дни – някой е хранил добитъка и е изял храната от кухнята. Съседите също са виждали дим от комина. Зловещото е, че убиецът никога не е бил заловен.

2. Призрачният кораб „Оранг Медан“

Всички сме чували за кораби, изчезващи безследно в мъглата. Е, този призрачен кораб има малко по-различна история. Оранг Медан е кораб, потънал в индонезийски води, но преди да потъне на борда се е случило нещо ужасяващо и необяснимо.

През 1947 г. два американски кораба са започнали да получават странни съобщения чрез морзов код от холандския търговски кораб Оранг Медан. Първото съобщение гласяло: „S.O.S от Оранг Медан ***ние плаваме. Всички офицери, включително капитанът са мъртви в общата стая и на моста. Вероятно целият екипаж е мъртъв.“ След това думите стават неясни, но последните думи, които получават са смразяващи: „Аз умирам“. Повече съобщения не са получени.

Корабът, който първи наближил Оранг Медан се е натъкнал на истински ужас. Когато екипът се качил на кораба с надеждата да открият оцелели, те се натъкнали на труповете на целият екипаж, включително и на едно куче. Те лежали по гръб със замръзнали лица и отворени усти. По телата няма видими наранявания. Изведнъж на кораба избухва пожар, което принуждава американския екипаж да се евакуира. Кораба потъва и случилото се остава загадка.

3. Падащото тяло на семейство Купър

Тази снимка е една от най-мистериозните в интернет. Смята се за най-интересната снимка на призрак, но нейната достоверност е под въпрос. Тук имаме два лагера: едните смятат, че снимката е реална и е заснела нещо свръхестествено, другите смятат, че снимката е манипулирана. Истината е някъде там.

Самата история на снимката разказва за семейство Купър, които наскоро са се преместили в стара къща, която става новият им дом. За да отбележат този момент, те решават да се снимат, но надали са очаквали това, което последва – призрачна фигура, висяща с главата надолу от тавана.

Въпросите са много, а отговори липсват. Реална или не, снимката и до днес вълнува интернет общността.

4. Сателитът „Черният рицар“

Историята разказва, че в орбита около Земята лети загадъчен, тъмен обект от около 13 хиляди години. Смята се, че обектът е с извънземен произход и наблюдава планетата ни. Наричан „Черният рицар“, сателитът излъчвал странни сигнали към Земята, в продължение на повече от 50 години, а орбитата му е твърде необичайна.

А преди малко повече от 50 години, учените на Съединените щати са смятали, че Черният рицар е руски шпионски сателит. Не малко вестници и списания по това време са писали за обекта, но официалната версия на Пентагона е, че това са останки от изоставеният сателит Air Force Discoverer.

Какъв е истинският произход на този обект и защо обикаля нашата планета? Извънземен кораб ли е или просто космически боклук? Все още няма окончателен отговор на тези въпроси.

5. Убийствата с брадва във Вилиска, Айова

Вечерта на 9 юни 1912 г. във Вилиска, Айова, семейство от шест души отива на църква. Те се прибират към 22 часа заедно с  две момичета, които са на гости. На сутринта съседите забелязват, че никой не излиза от къщата, а това е необичайно. Те открили, че вратата е заключена, но след като се вмъкват вътре попадат на невиждан ужас – цялото семейство и двете момичета, които са били на гости са убити.

Вероятно убиецът се е скрил на тавана и е чакал всички да заспят. След това е започнал да ги избива един по един, като първо са убити родителите, след това децата и накрая двете момичета, които са били на гости. За оръжие, убиецът е използвал брадва.

Бащата на семейството е бил толкова осакатен, че очите му са липсвали. Ужасяваща подробност е, че никой, освен едно от момичетата, което е било на гости (на 12 години) не е бил буден. Само това момиче има открити защитни рани. Според следователите, момичето е било будно и се е опитвало да се защити. То не е носило бельо, което може да означава, че убиецът я е насилвал.

Друго зловещо нещо е, че всички огледала в къщата са били покрити с чаршафи. Имало е няколко заподозрени, но никой не е бил осъден.

6. Таоско бучене

Град Таос, Ню Мексико е дом на необичайна мистерия – мистериозно бучене с неизвестен произход, известно вече като „Таоско бучене“. Изненадващо, само 2% от хората, живеещи в подобни местности могат да чуят бученето.

Повечето от хората, които са чували бученето го описват като звука на дизелов двигател, който работи на празен ход. Според хората, звукът е толкова досаден, че ги докарва до отчаяние, депресия и нервен срив. Казват, че най-лошо е през нощта.

Но историята не приключва тук. Бученето има странен ефект върху хората – те се оплакват от главоболие, гадене, замайване, кръвотечение от носа и нарушен сън.

7. Ръкописът на Войнич

Написан в Централна Европа в края на 15-ти, или по време на 16-ти век, ръкописът на Войнич, кръстен на полско-американският книжар Уилфрид Войнич, остава като една от най-чудните и загадъчни книги в света. Не се знае автора, произхода, езика или точната дата на написване на ръкописа.

Описван като магически или научен текст, почти всяка страница съдържа ботанически, фигуративни и научни рисунки нарисувани с мастило в различни нюански на зелено, кафяво, жълто, синьо и червено.

Книгата е кръстена на Уилфрид Войнич, търговец на книги, който се сдобива с нея през 1912-та година. Днес книгата се намира в Библиотеката за редките книги и ръкописи „Бейнеке“ в Йейлския университет.

Повече можете да научите в статията ни – Тайната на Ръкописът на Войнич (линк за теглене)

8. Хесдаленските светлини

Съобщава се за серия от необичайни светлини над долината Хесдален в Норвегия от 1940-те години насам, а може би и от по-рано. Особено висока активност на светлините над Хесдален е имало от декември 1981 г. до лятото на 1984 г., когато светлините са се наблюдавали по 15-20 пъти седмично. Оттогава дейността намалява и сега светлините могат да се наблюдават само 10-20 пъти годишно.

Най-често светлините са ярки с бели или жълти цветове. Техният произход остава неизвестен. Тези странни кълба объркват учените от години и дори са привличали вниманието на уфолозите. Те се появяват, реят се във въздуха за известно време, след което изчезват без да оставят каквито и да е било следи.

Дали светлините са природен феномен или имат някакъв свръхестествен или извънземен произход? Това са въпроси, които остават без отговор.

9. Космонавта от Солуей Фърт

Историята зад тази мистериозна снимка се развива през 1964 г. Джим Темпелтън, съпругата му и малката му дъщеричка са на пикник в Къмбрия, до залива Солуей Фърт. Там той решава да направи снимка на дъщеря си, но надали е подозирал, че ще направи една от най-известните снимки днес.

Когато погледнал снимката, той разбрал, че не са били сами на този ден, въпреки че цялото семейство твърди, че тогава не е имало никой там, защото мястото е доста отдалечено и блатисто.

Снимката започва да се разпространява масово, като се стига до там, че Кодак потвърждават, че снимката не е била подправена по какъвто и да е начин. Все още не е ясно кой е човекът от снимката и как се е озовал там.

10. Убийството на Черната далия

„Черната далия“ е прякор даден на Елизабет Шорт, американка станала жертва на показно убийство през 1947 година. Тя е била на 22 години, амбициозна актриса, а прозвището си получава посмъртно от вестниците.

На 15 януари 1947 г., Елизабет е намерена мъртва, като тялото и е било срязано на две през талията, в парка Леймерт, Лос Анджелис, Калифорния. Освен, че цялата и кръв е изтекла, тялото очевидно е било измито от убиеца. Лицето и е било срязано от краищата на устата до ушите, създавайки ефект, наречен Glasgow smile – сякаш лицето е зловещо усмихнато.

Върху тялото на Елизабет са открити множество разрези по бедрата и гърдите, където цели части от плътта са били отрязани. Тялото е било нагласено да стои с ръце над главата и, със свити лакти и разтворени крака.

Убийството остава неразрешено, въпреки наличието на много заподозрени.

В интернет могат да се открият реални снимки от местопрестъплението, но имайте предвид, че те са ужасяващи и не се препоръчват за хора със слаба психика.

Сетланс /inyminy