Митове и факти за физическата активност

1
135
Добави коментар
vivi805
vivi805

06/25/2019

от Екип GOLD SARMS

МИТ – Упражненията на открито са най-добрият начин за пречистване на токсините от тялото ФАКТ – Замърсяването на въздуха е нещо, което трябва да вземете предвид, когато се упражнявате навън. Когато натоварването стане по-голямо, вие започвате да дишате по-дълбоко и по-бързо, което вкарва нови токсини в тялото.

МИТ – Когато сте в режим на детоксикация, трябва да спортувате повече за да пречистите тялото ФАКТ – По време на детоксикация е най-добре да намалите физическото натоварване. Така всъщност вие ще помогнете на тялото дяа си свърши работата и да изведе токсините от организма. Прекаленото натоварване трябва да бъде избягвано.

МИТ – Постигането на силна мускулна маса отнема много време ФАКТ – Всъшност, това отнема минути. Тялото увеличава силата на мускулите по време на високо натоварване, което не зависи от продължителността му. Мускулните клетки претърпяват увреждане при твърде голяма тежест. Това стимулира възстановителните процеси на организма, подобно на кожата след ексфолиация.

МИТ – Изграждането на здрава мускулна маса не е важно за цялостното здраве ФАКТ – Изграждането и поддържането на мускулната маса е от изключително значение за цялостното здраве. Мускулите са тъканите в които основно се складира гликоген. Гликогенът е форма на въглехидратите, които тялото използва за енергия. Достатъчното съдържание на гликоген в организма е важно за инсулиновата чувствителност. Това означава, че по-малко въглехидрати се преобразуват в мазнини, което води до по-здравословно тегло.