Диета за покачване на мускулна маса

1
219
Добави коментар
vivi805
vivi805

Лятото тепърва започва, и идва сезонът на плажовете, хубавите тела и качването на мускулна маса. Сега е времето да увеличите калориите и да започнете да трупате. Ето и няколко съвета как правилно да се храниш, за да покачиш тегло и като бонус предлагаме едно примерно меню.

Процесът на натрупване на маса неслучайно е процес, и то дълъг, а не моментна промяна. Дайте си достатъчно време, бъдете търпеливи и правете всичко стъпка по стъпка. Ако поставите тялото си пред огромни количества храна, след време ше настъпят проблеми. Затова увеличавайте храната малко по малко и дайте време на организма да се адаптира.

Дори покачването на теглото трябва да става постепенно и здравословно.Не очаквайте да създадете красиво и изваяно тяло, ако натрупвате тегло с ядене на дюнери и други вредни храни. Търсете калориите от полезни източници – съсредоточете се върху протеините, за да бъдете по-продуктивен в тренировките си.

Превърнете най-типичната грешка на всички отслабващи в предимство за вас. Само с увеличаване на грамажа, можете значително да промените калорийния прием дори и да хапвате една и съща храна.

Записвайте си някъде какво приемате и изчислявайте приетите калории.Така в самото начало ще можете да увеличавате колич3ествата, а по-напред във времето да установите лесно траен режим. Също така следете и тялото си как се променя. Така с точност ще знаете накъде отивате и колко ви дели от целта.

Ако не използвате всикчи тези приети калории, за една страхотна тренировка, то това вече си е дебелеене. влагайте повече енергия в силови тренировки. Те ще контролират качването на тегло и ще ви помогнат за образуването на мускулите ви.

И за да илюстрираме казаното, нека сега ви покажем един примерен ден хранене, когато „бълкваш“:

Закуска

1 чаша прясно изстискан фреш

2 пълнозърнести филийки, намазани с фъстъчено масло

2 бъркани яйца

Хапване след тренировка

Енергийно барче или пълномаслено кисело мляко с гранола

Обяд

Сандвич от пълнозърнест хляб с риба тон или пилешко

300 гр. печени или варени картофи

Сок или фреш

Следобедна закуска

Сирене по избор с пълнозърнести крекери + чаша мляко (по избор)

Вечеря

Равни количества протеини и въглехидрати – свинска пържола и ориз

Зелена салата

Хранене преди лягане

Протеинов шейк

Спазването на този вид режим изглежда лесно, но не се лъжете. Това е също толкова трудно, колкото и свалянето. Взимайте всичко насериозно и проявете дисциплина, търпение и резултатите няма да закъснеят. Не е нужно менюто ви да изглежда точно така. Можете да замените много от нещата с храни, които ти харесвате, за да се наслаждавате, докато постигате целите си. Но внимавайте – изграждането на пълноценен режим за качване не е толкова лесно, колкото изглежда.

Ако искате да постигнете по-буърз и безопасен начин за показчане на мускуклна маса се доверете на лигандрол.