За вредата от храненето „на крак“

1
156
Добави коментар
vivi805
vivi805

07/01/2019

от Екип GOLD SARMS

В забързаното ежедневие, често нямаме възможност да отделим време за пълноценно хранене. Прегладнеем ли на работа, се нахвърляме на първата висококалорийна храна която видим и изяждаме повече отколкото имаме нужда. Все пак, не е задължително нещата да стоят така. Стига да имаме желание, можем да намерим здравословни алтернативи.
Проучванията покчазват, че 68% от българите избират бързата храна по време на обедната си почивка. Когато говорим за храненето навън, трябва да се признае, че на всички ни се налага да прибягваме до него, тъй като не винаги човек има възможност да носи със себе си кутия с домашно приготвена храна.
От една страна, не всички имат на разположение хладилник за съхранение на храната, а от друга – ами случва се по една или друга причина човек просто да не успее да се организира, дори когато обръща специално внимание на хранителния си режим.
Дори и в такива случаи, не е задължително да прибягвате към нездравословната храна. Винаги можете да наптравите по-добър избор и да си осигурите пълноценно ядене. Ето едни от най-важните съвети, които трябва да запомните когато правите планове за хапване:
– Опитайте се да включите пресни плодове и зеленчуци
– Ако хапвате сандвич, пригответе го вкъщи предварително
– Избирайте храни без пържене
– Вместо масло или майонеза, направете сандвича си с авокадо или песто
– Избирайте сезонни зеленчуци
– Хранете се бавно и с удоволствие – не докато вършите работа или си гледате телефона
– Избирайте качествени продукти
Освен всичко друго, забързаното похапване на висококалорични и въглехидратни храни, както и на пържено най-често ще ви докарат само тежест в стомаха и киселини и тотално ще намалят желанието ви да работите след това.
Мнозина така се увличат в работните задачи, че пропускат обедната почивка изцяло… и се сещат за нея няколко часа по-късно, когато изведнъж осъзнават, че са прегладняли до смърт.
Това, което обикновено следва, е припряно натъпкване с първата попаднала пред погледа храна. И никога, ама никога не може да ви накара да се чувствате добре.
Най-здравословното хранене е осъзнатото. Не се подлъгвайте винаги по привидно най-лесния избор – и вашето тяло ще ви бъде благодарно за това, ден след ден.