След като прочетете това, коренно ще промените мнението си за бананите!

1
103
Добави коментар
albenapet
albenapet

Бананите съдържат три вида захари:  фруктоза, захароза и глюкоза , но и фибри, а точно тази комбинация кара чувството за ситост да продължи дълго. Многобройни изследвания показват, че само два банана на ден са достатъчни за 90-минутна тренировка. Въпреки това, енергията не е единствената добра страна на този плод чудо .

Депресия

Съдейки по резултатите от проучване, проведено между личности, които страдат от някакъв форма на депресия, бананите могат да се използват и като лекарство.

 За това служи протеина триптофан , който тялото преобразува в серотонин , който е известен още като хормон на щастието и удоволствия. Именно затова, следващия път, когато ви измъчва ПМС синдром , забравете хапчетата срещу болки и хапнете банан.

Анемия

С оглед на факта, че имат достатъчно желязо, бананите влияят на формирането на хемоглобин в кръвта и така помагат в случай на анемия. 

Кръвно налягане  

Помага, защото съдържа много малко соли, но голямо количество калий, който е важен за регулиране на кръвното налягане . Ако редовно консумирате банани, ще намалите и шансовете за получаване на инсулт. 

Мозък

Точно така, бананите имат положително въздействие и върху работата на мозъка, а едно изследване показва, че студентите, които сутрин хапват един банан имат по-добра концентрация през целия ден. 

Запек 

Защото имат достатъчно фибри , бананите помагат по-бързо да пребродите проблема при запек.

Махмурлук

Имахте бурна нощ? Не се безпокойте, един банан ще ви освободи от главоболието буквално веднага, на мига

Ухапвания от комари  

За да намалите отока при ухапване от комар или друго насекомо, разтрийте мястото на ухапването с вътрешната част на кората на бананите и сърбежът и подутината скоро ще изчезнат.

Лекува акне

Разтрийте акнето с вътрешната страна на кората около 10-ина минути.

Повтаряйте процедурата всеки ден, докато не забележите подобрение. 

Избелва зъбите

Търкайте зъбите си с кора от банан около две минути при всяко измиване. Манганът, магнезият и калият влияят чудесно на белотата на зъбите.

Може би сега, когато четете всичко това за бананите, ще гледате на бананите с напълно различни очи!