Най-добрите кремове за целулит

1
205
Добави коментар
angels82
angels82

Какво е целулит

Кожата по бедрата, задните части и стомаха понякога изглежда неравна поради целулита. Въпреки че целулитът е напълно естествен и безвреден, той може да ви накара да се почувствате непривлекателни. Целулитните кремове се борят с този нежелан ефект, като изглаждат и стягат кожата, често като се използват съставки като кофеин, ретинол или естествени растителни съставки. Начинът, по който прилагате целулитни кремове и лосиони също е от значение. Някои продукти изискват масажни техники, докато други целулитни кремове се нанасят с апликатори. Ако досега не сте ползвали кремове за целулит, замислете се – те наистина дават добри резултати.

Когато избирате кремове за целулит, ще се сблъскате с много възможности за избор. Целулитният крем не трябва да бъде прекалено мазен и трябва да се абсорбира добре в кожата. Има и такива, които също работят върху стрии и дори подпухналост. Ключът е постоянна употреба, затова изберете продукт, който мирише хубаво и не изсушава кожата ви.

Ние сме тук, за да ви помогнем да изберете кремове за целулит, които работят за вас. За по-задълбочено разбиране на тези козметични продукти, прочетете нашето ръководство за пазаруване. За бърз избор вижте нашите надеждни предложения.

Какво причинява целулита?

Влакнестите вертикални връзки на съединителната тъкан лежат точно под повърхността на кожата ви. Те свързват кожата с мускулите, със слой мазнина между тях. Когато мастните натрупвания под кожата се натрупат и изтласкат, тези връзки се изтеглят надолу, което води до потъване на кожата.

Целулитът е състояние, при което кожата е изпъкнала на вид (като текстурата на портокалова кора) и обикновено се появява на бедрата, стомаха и задните части. Тя може да се появи и в други области, където има мастни натрупвания.

Целулитът е по-често срещан при жените, отколкото при мъжете и може да бъде генетичен: ако майка ви има целулит, има вероятност и вие да го получите. Целулитът може да е резултат и от навици в начина на живот, като лоша диета и липса на физически упражнения. Стареенето може също да причини целулит, тъй като кожата ви произвежда по-малко колаген и губи еластичност. На последно място, наддаването на тегло и бременността могат да причинят целулит.

Вашите лични навици могат да помогнат за намаляване на появата на целулит.

Диета: Диета с ниско съдържание на натрий може да помогне за борба с целулита, тъй като солта причинява набъбване на мастните клетки. Консумирането на здравословна, богата на фибри диета с много зеленчуци и плодове спомага за извеждането на токсините и отпадъците от тялото ви. Токсините, които се натрупват в мастния слой, могат да причинят възпаление и поява на целулит.

Хидратация: Дехидратацията отслабва и изтънява кожата, правейки появата на целулита по-изразена. Пиенето на много вода ще подобри кожата като цяло.

Упражнение: Редовните упражнения имат много ползи за здравето, да не говорим за загубата на тегло. Все пак, целулитът е мазнина, така че загубата на тегло може да означава и загуба на появата на целулит.

Масажори за тяло: Ръчни масажори за тяло с челюсти, когато се използват директно върху целулита, създават по-гладък външен вид, като помагат да се разтвори течността. „Четката за тяло” е друга техника, при която четката за коса помага за премахване на токсините в лимфната система. Отново, токсините, уловени в мазнините, могат да направят целулита по-лош.

Ексфолиация: Ексфолирането с натоварени с кофеин пилинг маски за тяло може да помогне за стягане на кожата и стимулиране на лимфния дренаж.

Чести съставки за целулитните кремове

Антицелулитни кремове, серуми и лосиони могат да помогнат за намаляване на появата на целулит. Тези продукти съдържат съставки, които помагат да се стегне и изглади кожата, където е нарязана и набраздена.

Кофеинът е често срещана съставка в кремовете против целулит, които укрепват и стягат кожата. Той временно свива мастните клетки, като дехидратира областта. Същият този антицелулитен крем, който съдържа тази основна съставка може да работи за подпухналост под очите, защото тя избутва течностите, които я причиняват. Преди да използвате целулитен крем за вашите очи, обаче, уверете се, че производителят на продукта смята, че това е безопасно.

Ретинолът е популярна съставка, използвана за борба с бръчките, но също така действа и върху целулита чрез удебеляване на кожата и увеличаване на притока на кръв. Имайте предвид обаче, че ретинолът може да бъде сух или прекалено суров за чувствителни типове кожа.

Пептидите са градивни елементи за колагена и еластина, които съставляват съединителната тъкан, която, когато е отслабена, позволява целулита да се промушва. Пептидите са естествени аминокиселини и се считат за безопасни за локално приложение.

Маслото от ший спомага за поддържането на кожата мека и гладка. То е богато на витамини, които повишават производството на колаген и са изключително хидратиращи, така че ако страдате от суха кожа, опитайте. Също така е чудесно за предотвратяване на стрии, особено при бременни жени.

Витамин С е антиоксидант, който е важен за синтеза на колаген. Има също така и противовъзпалителни свойства (възпалението влошава целулита).

Хиалуроновата киселина стяга кожата по естествен начин, като го прави изключително нежно. Това също е хидратиращо.

Centella asiatica е ботаническа съставка (известна още като „gotu kola“), която повишава производството на колаген и засилва кръвообращението. Той също така има противовъзпалителни свойства.

Съвети

Не съществува чудотворно лечение за целулита. Генетиката често играе роля, което означава, че голяма част от нея може да е извън вашия контрол и може да не реагира на лечение. Опитайте да обичате себе си и тялото си точно каквото е. Самолюбието и самоприемането са привлекателни качества!

Докато кофеинът може да бъде чудесен за кожата ви локално, пиенето на твърде много кафе може да накара целулита да се влоши поради дехидратиращата му способност.

За да подобри ефекти, заедно с вашия целулитен крем, помислете за закупуване на целулитен масажор, който да използвате със или без продукта. Много от тях са предназначени за душ.

За по-абсорбиращ продукт, потърсете целулитен крем, комбиниран с гел формула.

Използването на целулитен крем ще доведе до най-добри резултати. Някои кремове изискват сутрешно и нощно приложение. Препоръчваме най-малкото ежедневно приложение.

 

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите препарати за борба с целулита. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Масажно масло от хвойнови плодове

Базовото масло е смес от сусамово и масло от гроздови семена. Сусамовото масло има загряващ ефект, а гроздовите семена въздействат върху порите и мастната секреция. В тази база са разтворени етерични масла от хвойнови плодове, от бял бор, лимоново и лавандулово. Масажното масло „Хвойна“ е подходящо за продължително масажиране, докато маслото попие напълно и кожата приятно се затопли. Маслото „Хвойна“ е доказало своите добри качества и от няколко години се използва с успех както индивидуално, така и от професионални масажисти.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

УРА СЛИМ / AURA SLIM Балсам oписание:

Термоактивен крем с отслабващо действие.

Активни съставки – екстракти от бръшлян, водорасли, арника, диметикон, метил никотинат.

Ефективно се бори с мастните натрупвания и целулита.

Намалява видимостта на целулита.

Редуцира обиколката на бедрата и ханша.

Спомага естественото изгаряне на подкожните мазнини.

Производител – България.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

АСАМ / ASAM Душ-гел антицелулитен ексфолиращ описание:

Стимулира микроциркулацията и съдейства за по-гладка и стегната кожа. Богатата формула с освежаващ аромат на лимонова трева и фини пилинг частици почиства порите, премахва мъртвите кожни клетки и идеално подготвя кожата за следващите стъпки от антицелулитната терапия. Алое, алантоин и пантенол подхранват, успокояват и предпазват кожата от загуба на влага и еластичност.

АСАМ / ASAM Душ-гел антицелулитен ексфолиращ приложение:

Използва се 1-2 пъти седмично. Нанесете върху влажна кожа, енергично масажирайте с кръгови движения, след което изплакнете обилно с вода. Пазете от контакт с очите.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.