Най-добрите пробиотици

1
121
Добави коментар
angels82
angels82

Обща информация за пробиотиците

В човешкото тяло живеят трилиони бактерии, които работят, за да го поддържат на оптимално ниво. Пробиотиците са добавки за здраве, които въвеждат допълнителни добри бактерии във вашето тяло. Твърди се, че тези добавки осигуряват множество ползи за здравето, от изчистването на кожата до намаляване на теглото и подобряване на мозъчната функция.

Повечето добри бактерии живеят в червата. Всъщност това е мястото, където се помещава по-голямата част от имунната ви система. Понякога добрите бактерии в храносмилателния ви тракт могат да се изчерпят, като отварят вратата за влизане и поемане на лошите бактерии. С използването на пробиотична добавка, можете да помогнете за възстановяване и попълване на добрите бактерии, за да поддържате тялото си функциониращо, както трябва.

Различните щамове пробиотици правят различни неща, но никой от тях няма да ви направи никакво добро, освен ако бактериалните култури не са живи. Енергията е друг въпрос, на който трябва да обърнете внимание. Ако искате да ви помогнем, за да разберете различните пробиотици, налични днес, прочетете тази повече информация.

Чести пробиотични щамове

Повечето пробиотични добавки не идват с един щам бактерии. В действителност може да има седем или повече щама в една добавка. Това разнообразие е добро нещо, защото всеки вид бактерии помага на тялото ви по различен начин. Ето някои от най-често срещаните видове бактерии, които можете да очаквате да намерите в пробиотичните добавки.

Bifidobacterium bifidum

Bifidum е популярна имуно-стимулираща бактерия. Неговите ефекти са подобни на L. acidophilus: той може да помогне за оптимизиране на храносмилането и може дори да предпази от някои чревни патогени. Някои проучвания показват, че B. bifidum спомага за подобряване на симптомите на синдрома на раздразнените черва.

Lactobacillus rhamnosus

Rhamnosus е предпочитан сред хората, които пътуват много, защото може да помогне за предотвратяване на диария на пътника. Той също така показва резултат за успокояване на хронични кожни заболявания като екзема.

Lactobacillus acidophilus

Може би най-често срещаният вид пробиотик, L. acidophilus е издръжлива бактерия, която може да помогне за засилване на имунната ви система. Той помага и при храносмилането и усвояването на храната. Много хора, които са с непоносимост към лактоза, подобряват храносмилането на млечните продукти, когато въвеждат L. acidophilus в диетата си.

Bifidobacterium longum

Б. longum може да потисне развитието на вредните бактерии в храносмилателния тракт. Той може също да насърчи редовното изхождане, така че ако страдате от запек, може да го разгледате. Някои проучвания показват, че тя може да помогне за подобряване на мозъчната функция чрез намаляване на нивата на кортизол и подобряване на паметта.

Какво да търсите на етикета
Живи култури

Важно е да се уверите, че бактериите в пробиотика, които сте избрали, са живи. Иначе добавката няма да ви помогне. Проверете етикета за фраза като „жива бактерия, жизнеспособна до края на срока на годност“. Това означава, че бактериите са живи и при условие, че се съхраняват правилно, ще останат така до изтичане на срока на годност, посочен на продукта.

Брой и вид щамове

Най-добрите пробиотици включват множество щамове на добри бактерии. Разгледайте етикета за хранене, за да видите колко щамове – и кои – са включени. Дали тези щамове са за вашите конкретни здравословни проблеми?

Потенциал за действие

За да определите потенциала на пробиотика, погледнете общите единици, образуващи колонии (CFUs) във вашия пробиотик. Като общо правило, основният пробиотик трябва да има минимум 1 милиард CFUs на таблетка – а може да достигне до 10 милиарда CFUs на хапче. Няма нужда да отиваме по-високо от това за ежедневна употреба, но ако имате специални обстоятелства, като например, че сте на антибиотици, може да искате да потърсите пробиотик, който има до 50 милиарда CFU на таблетка.

Информация за съхранение

Повечето пробиотици трябва да се съхраняват в хладилник, но има и такива, които могат да се съхраняват безопасно при стайна температура. Вторите ще са по-подходящи за вас, ако пътувате и нямате достъп до хладилник или охладител. Не забравяйте да откриете препоръчания метод за съхранение (хладилен / не охладен) преди да купите.

Сертифициране от трети страни

Макар и да не е от решаващо значение, сертифицирането от трета страна може да ви помогне да се чувствате уверени, че пробиотикът, който избирате, ще отговаря на силата, посочена на етикета. Не всички производители на пробиотици преминават през процеса на сертифициране, защото това е скъпо, но най-добре е да потърсите този, който е или USP, или NSF, сертифициран за чистота и ефикасност.

 

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите пробиотици. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

ЛАКТОФЛОР ПРОБИОТИК е първият български пробиотик, съдържащ4 вида полезни бактерии,коитоефективновъзстановяват нарушената стомашно-чревна флора иосигуряват нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Лактофлор създава локален имунитет при пациенти след прием на антибиотици, както и при възпалителни заболявания на гастроинтестиналния тракт.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

– 7 капки съдържат най-малко 1,4 × 109 колониални единици микроенкапсулирана пробиотична култура Lactobacillus rhamnosus GG in 400 и. е. (10 μg) витамин Д3.

– представляват хранителна добавка.

– витамин Д3 в маслена суспензия не се нуждае от добавки (антиоксиданти, стабилизатори, консерванти), които могат да предизвикат тежест и спазми.

– витамин Д3 е с растителен произход и е подходящ и за вегетарианци.

– имат неутрален мирис и вкус.

– не съдържат алергени (млечни белтъчини, лактоза, глутен, яйца, риба, фъстъци, сусам, SO2, соя, ядки, целина, горчица, раци).

– капките могат да се употребяват до един месец след отваряне на шишенцето.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Мощната формула Probiotic 10 – 25 е комбинация от широк спектър пробиотици. Тя е създадена, за да осигури балансиран и потентен спектър от здравословни бактерии, съществуващи в чревния тракт. Редовната употреба на продукта подпомага здравословната чревна флора, както и пълното усвояване / разграждане на храната. Формулата съдържа фруктоолигозахариди, които подсилват размножаването на бактериите ацидуфилус и бифидус. Probiotic-10 е най-концентрираният продукт на пазара със своите 25 милиарда пробиотици от 10 различни щама в капсула.

Подходящ е за вегани и вегетарианци.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.