Правилната рокля според типа фигура, която имаме

2
120
Добави коментар
svetla58
svetla58

В тази статия ще споделим с вас как да носите най-женствените дрехи, така че да скриете недостатъците и да наблегнете на предимствата на тялото си. Време е да научите как да избирате рокли според вида на фигурата ви. Идват празниците, а заедно с тях и поводи за по-официални тоалети. Време е да изберете правилната рокля за вас от twiggyshop.bg.

Круша

Такава фигура се характеризира с красива изразена талия, тесни рамене и широк ханш. С една дума силуетът се разширява забележимо в долната част. Ключовата задача на момиче с такава съблазнителна фигура е да подчертае основното предимство – талията и да прехвърли цялото внимание към горната половина на тялото.

Рокли с хоризонтално деколте и къс ръкав ще бъдат доста подходящи за такава фигура – тази техника перфектно разширява линията на раменете и балансира горната и долната част.

А-силует и рокли с отворени рамене също се считат за добри варианти. Можете да създадете акцент върху горната част на тялото по всякакъв начин – това можете да постигнете като се доверите на някой ярък цвят, аксесоар или красиво бижу/брошка.

Сега си струва да споменем моделите на рокли, които не се препоръчва да се избирате, ако сте с крушовидна форма на тялото. Такива например са правите рокли, плътно прилепналите или такива, които се стесняват долу. Всички тези опции ще създадат акцент върху бедрата и ще ги направят по-широки. Разбира се, подобни противопоказания нямат нищо общо с момичетата, които, напротив, са склонни да подчертават съблазнителния силует на бедрата. Например много звезди обичат да акцентират върху линиите на фигура с форма на круша с помощта на “грешни” рокли.

Ябълка

Този тип фигура се характеризира с по-широка талия от бедрата и раменете. Роклята в този случай трябва визуално да разтегли силуета и да не акцентира върху талията. Всякакви вертикали ще се справят със задачата. Можете да използвате и подходящи аксесоари, като някое по-дълго колие.

Изборът на рокля за по-пищни жени с “ябълкова” фигура изобщо не е толкова труден, колкото може да изглежда на пръв поглед. Печелившите модели са A-силует над коляното, кройка тип „прегърни ме“, рокля с меки плисета и задължителната линия на талията.Чудесна идея би бил и тоалет с права кройка с V-образно деколте.

Отново трябва да споменем кои модели не се препоръчват за момичета с фигура “ябълка”. Говорим за всеки модел с дълги ръкави – този неуспешен стил ще направи ръцете визуално тънки и в контраст ще подчертае масивността на тялото. Големите щампи, съчетани с лъскави текстури, също трябва да бъдат игнорирани.

Пясъчен часовник

Момичетата с фигура на пясъчен часовник може да се похвалят с подчертана талия, както и с рамене и бедра с приблизително една и съща ширина. Разбира се, в тези случаи обикновено се стремим да подчертаме красивото деколте и грациозната талия.

Всички модни стилове ще ви помогнат да изглеждате перфектно. Създайте изискан акцент върху гърдите, например с някое дълбоко деколте. За по-пълни дами с нисък ръст се препоръчва V-образна форма, която визуално разтяга силуета. Всички останали момичета могат да изберат овално или заоблено деколте.

Правоъгълник

Правоъгълник често се приравнява с Н-образна форма за приблизително една и съща ширина на талията, бедрата и раменете. Момичетата с този тип фигура имат невероятен късмет – не е необходимо да маскират бедрата или раменете си, трябва само да представят фигурата си в подходяща светлина и да създадат илюзията за тясна талия.

Моделите с квадратно деколте, както и правите модели не са най-подходящи за тази фигура, освен ако не се добави колан, който да подчертава талията.

Обърнат триъгълник

Типът на тялото с „обърнат триъгълник“ има широки рамене, тънка талия и тесен ханш.

Лесно е да коригирате силуета на такава фигура с помощта на асиметрична кройка, тесни ръкави и колан.

Неподходящ вариант е рокля, която визуално намалява бедрата и създава акцент върху горната част на тялото. Опциите с висока талия не се препоръчват, както и модели с широки или тесни презрамки. Не е хубаво контрастът между раменете и бедрата да е твърде изразен.

 

Цветът има значение

Идеалният тоалет не само трябва да крие недостатъци, но и да подчертава основните ви предимства. Ако искате да маскирате всяка проблемна зона, изберете тъмен цвят на роклята върху нея. Блясък, декор, големи цветни щампи и неон в областта на несъвършенствата трябва да се избягват.

Тъмната вертикала майсторски удължава силуета на фигурата. За разлика от тях цветните хоризонтали разширяват областта, в която се намират.

Идеалният цвят на роклята със сигурност трябва да подчертава цвета на кожата ви. Топлото лице е подходящо да се подчертае със студени заглушени тонове, както и ярки едноцветни цветове. А пък по-студения цвят на кожата може да се подчертае като се контрастират ярки цветове и нежни прахообразни нюанси.