След отпуска се чувствате по-уморени, а скоро пак сте на работа ?!

1
152
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

В тази статия ще ви представим, как да „отморите“ след отпуска, защото всички знаем, че почти никога не успяваме да си починем както искаме.

Независимо дали лятна или зимна е била отпуската или празнични почивни дни, в които се отдаваме на почивка, пътувания и различни забавления, обикновено празниците са най-уморителни от забавления. Но, всичко си има своя край и ето, че пак „не знайно“ кога идва деня за да започнем пак работа, но това не е толкова лесно. Работохолиците, често изпадат дори във вид депресия. Но има начини да избегнем това и да започнем бодро работа и наистина отпочинали.

1.Последния ден или два от отпуската / празничните почивни дни, оставете за отмора.

Използвайте този ден или два за да отпочине тялото ви, отдайте се на релакс, изпълнете домашните си задължения и напазарувайте важни провизии, които трудно бихте могли да вземете през седмицата поради различни причини или работното време. Не се претоварвайте с нищо излишно, опитайте се да сте спокойни, позитивни и усмихнати.

2.Организирайте си деня правилно.

Полезно за вас и определено, нещо което ще улесни деня е ако се организирате не само след отпуската първите дни, но и като цяло. Можете да запишете вашите задачки / цели за деня в тефтер, лист или бележки, може дори на таблета или мобилния ви телефон, като за допълнение, можете да активирате звукови напомняния (препоръчваме приложението Google Keep, може да получавате известия и на десктоп браузър, като се настрои). Така освен, че по-лесно ще мине деня, няма да забравите или пропуснете нещо важно.

3.Бъдете спокойни, не бързайте, поставете си цели.

Обикновено след отпуска или почивки покрай празници сме доста разсеяни и „размекнати“, неконцентрирани, което намаля много продуктивността ни. Карайте по-спокойно, поставете си по-малко цели за деня и постигнете тях и не се претоварвайте.

4.Спазвайте работното си време, прибирайте се навреме, разпуснете.

Не работете извън работно време, освен ако не ви се заплаща за това или по някаква причина, по ваша вина не сте свършили дадена задача, но само тогава. Прекарвайте време със семейство и приятели, релаксирайте след работа.

5.Почивайте си и излизайте навън в свободното време.

Ако времето предоставя възможност излизайте по-често навън, разхождайте се, това освежава мисълта, разпуска и ободрява, дори сами да сте. Използвайте рационално свободното си време, но не за работа, а за вас и/или семейството си. Почивайте си, не работете допълнително.

Започни на чисто, работи това което обичаш! Намери новата си работа в JobsHelp-Bg.com. Регистрирай се, качи CV, търси и кандидатствай по обява която желаеш. Намери работа, която ще харесваш и обичаш, за да имаш свободно време и да се зареждаш с позитивизъм.