Оценете природата, историята и храната ни не по света, а у дома

1
150
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

Опознай родината за да я обикнеш!

Преди да се отправите на ново пътуване към далечна и непозната земя, спрете за малко. Помислете дали сте видели и опитали от пъстротата на нашата страна. О, да! България е пълна с места, пропити с история, живописни кътчета и спиращи дъха гледки. А може да се отдадете и на кулинарен туризъм, който ще побърка сетива ви. Преди да завъртите глобуса, дайте си шанс и време да посетите всички вълшебни места в България.  

Идете в някое сгушено родопско село и опитайте забравения вкус на истинската храна. Напълнете белите си дробове с кристално чист въздух. Научете се как се прави хляб като едно време. Изберете пролетта, починете си на понтон във водите на яз. Въча.

Все от някъде трябва да започнете, затова… за начало идете на тези места.

Музей на розата

Той е единствен в света и се намира в гр. Казанлък. Включва стари експонати за обработка на рози, съдове за съхранение на розово масло и розова вода. Има съд за масло от миналия век, който все още ароматизира помещението! На място можете да се сдобиете с всякакви розови помади, масла и ликьори… и още и още.

Музей на хляба и традиционните храни в Копривщица

От създаването си през 2016 г. се радва на огромен интерес. Пристигнете ли на място, ще можете да се включите в различни практики – да омесите квасен хляб, да научите за еволюцията на хляба и да опитате истинска екологична храна.

Язовир Въча открива прекрасни гледки

Веднъж стигнали дотам, няма да можете да откъснете поглед от красотата на заобикалящата ви природа.

Следва продължение…