WhatsApp продължава да „чупи” рекорди

2
156
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

WhatsApp не е най-популярното средство за комуникация по нашите географски ширини, но определено има доста почитатели и тук. В световен мащаб резултатите са достатъчно показателни. Чат приложението, собственост на Facebook, обяви малко по-рано през февруари, че е преминало границата от 2 милиарда потребители. За сравнение през 2014 г., когато Facebook я купува за 19 милиарда долара, платформата има 500 милиона потребители.

Междувременно приложението не спира да се променя, за да отговори на желанията на своите ползватели, а и за да донесе повече печалби. През ноември WhatsApp пусна функция за малки бизнеси. Така основните потребители на приложението WhatsApp Business могат да показват продуктите си чрез снимки и цени.

Критики

Неотдавна WhatsApp отчете голямо увеличение на броя на уязвимостите, които е открила в своята платформа през 2019 г. Това съвсем очаквано повдига нови въпроси за сигурността на приложението, смятано за особено защитено място за лични разговори, пише Financial Times.

А ето какво показват и данни от Американската национална база данни за уязвимости: 12 слаби места в системите за миналата година като 7 тях са класифицирани като “критични”. Затова платформата беше остро критикувана в последните седмици.