Как да си направите маникюр у дома

1
213
Добави коментар
svetla58
svetla58

По добре известни причини всички ние се опитваме да прекараме възможно най-много време у дома и да сведем до минимум контактите с външния свят. И за съжаление е по-добре да отложите ходенето до маникюристката. Но затова ние подготвихме няколко съвета как да направите домашен маникюр.

Изтрийте правилно стария лак

Преди да нанесете нов цвят, важно е внимателно да премахнете стария лак. Използвайте средство за отстраняване на базата на ацетон, за да предотвратите увреждане на кератиновия слой на нокътната плоча.

Обърнете внимание на кутикулите

Следващият етап са кутикулите (кожите). Но този етап не е задължителе. Все пак, ако решите, премахнете излишъка, като внимавате да не прекалите, защото можде да си направите рани. След това използвайте масло или крем за нокти и го оставете за малко ноктите си.

Изберете качествени инструменти

Време е да инвестирате в добър комплект за маникюр. Работата с тях е не само по-лесна, но и по-ефективна.

Пилете внимателно ноктите

Основното правило: не пилете прекалено много, за да не нараните плочата. След като ноктите са оформени, използвайте полиращ блок – това ще помогне за изравняване на повърхността и премахване на остатъците от кожичките.

Нанесете три слоя лак 

Това може да изглежда очевидно, но отново припомняме: преди да нанесете лака, трябва да сложите основа, която защитава нокътя. Това ще направи ноктите равномерни, а цветът ще се нанесе по-добре. Уверете се също, че лакът не е с изтекъл срок на годност и е с добро качество. Фиксирайте резултата с друг горен слой, който запечатва ноктите и им придава блясък. Всички слоеве трябва да изсъхнат добре, за да се запази покритието възможно най-дълго.

Погрижете се за ноктите си след маникюр

Понякога импровизираните домашни средства действат по-добре от кремовете или специалните масла. Например, ако ноктите пожълтяват след отстраняването на лак за нокти, маслото от чаено дърво ще помогне. А оцетът ще премахне маслото и мазнините и ще подготви нокътната плочка за покритие – преди да лакирате ноктите си, просто ги избършете с памучно тампонче, напоено с оцет.