Тенденции в кухненския дизайн през 2020 година

3
275
Добави коментар
erra
erra

През последните години световните тенденции в кухненския дизайн се съобразяват с динамичния живот на хората и ръководейки се от него, все повече преобладава отворения план, в който кухнята става сърцето на дома и плавно прелива към зоната за почивка и свободното време.

Интериорните дизайнери се стараят да преобразят голямото отворено пространство в място, където спретната кухня, изискана трапезария и приканващ към почивка хол да позволяват на хората да превърнат времето за приготвянето на храна в приятно занимание, част от общите дейности и разговори на семейството. А това е наистина безценно!

Естествени материали като мрамор, гранит, дърво и бляскави метални акценти от мед и месинг, стъкло и камък са основен избор за обзавеждане на кухня от съвременните дизайнери.

Актуалните цветове са пастелните тонове, вариации на зеленото – от морско синьо-зелено до графитени или сивеещи тоналности с деликатен зелен оттенък – всички те са високо ценени в изграждането на кухненския проект. За баланс могат да бъдат добавен метални акценти, опушено стъкло и нюанси на цвят сметана.

Топ тенденция за хората, които държат на топлината и уюта, са земните тонове – вариациите на теракота, бежово или мъх чудесно се съчетават с дървени акценти, мед и злато, придавайки на кухнята усещане за комфорт и семеен уют.

Черно-белите графични елементи също са актуални, но напоследък в стилна комбинация с дървени или метални акценти. Наслаждавайте се!

Източник: grandecor.bg