Правят отсрочки на вноските и за бързите кредити :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
139
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Отсрочки по вноските ще може да се използват и при бързите кредити. Те ще представляват пълно или частично отлагане на вноските по заемите, съобщиха от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК).

„Фирмите, членове на АОНК, единодушно взеха решение да покажат солидарност и да подкрепят своите потребители в този труден момент, като прилагат индивидуално отношение към всеки свой клиент, който доказано е засегнат от COVID-19”, пишат от асоциацията. Освен мораториум, клиентите ще може да се възползват и от предоговаряне на сроковете запогасяване на задълженията. Мерките обаче няма да се прилагат за всички. Те ще важат единствено за хората в неплатен отпуск, за тези, останали без работа заради пандемията, и за заразените от COVID-19. Друго условие е кандидатите да са изрядни платци и да са изплащали редовно кредитите си до въвеждането на извънредното положение.

Мерките ще са валидни за периода на извънредното положение,като за да се възползват от тях, клиентите ще трябва да представят редица документи, включително основание за отлагане на вноските.

Припомняме, че въведеният мораториум за отлагане на плащания по заеми не обхвана бързите кредити, тъй като те се предлагат от небанкови институции. И банките, и небанковите институции държат кандидатите да са с добро кредитно досие и да нямат просрочки за даден период.У нас бързите кредити са често търсен начин за финансиране, като към момента има над 2 млрд. лв. задължения под формата на този тип заеми.

 

loading…