Лили Иванова празнува рожден ден

3
138
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

На днешния ден – 24 април рожден ден празнува най-обичаната и емблематична българска певица, любима на поколения българи – Лили Иванова.

За съжаление пандемията от коронавируса раздели неуморната изпълнителка с публиката. Тя планираше да зарадва българската публика в цялата страна с национално турне.

През 2020 година обичаната певица беше замислила да направи 17 концерта в 15 града.

По традиция всяка година организира огромни концерти, а през последните години поради огромния зрителски интерес на почитатителите те са в три дни.

Примата на българската музика обаче получи множество подаръци и честитки за празника си. А публиката й остава до нея, макар и онлайн.

Една легенда на 81. Тя е родом от Кубрат. Лили Иванова е носител на редица отличия и награди – на ордена на фондация „Св. Никола Чудотворец“ за принос за доброто на света, орден „Стара планина“. Има и почетен орден от Министерството на отбраната на България. Носител е на специално първо по рода си отличие за изключителни заслуги към музиката и културата от Съюза на артистите в България. Има и звезда на българската Алея на славата.

А най-голямата награда за нея, както самата тя е споменавала в редица интервюта, е любовта и признателността на публиката.