Горичка от червен дъб и магнолии подари АИТ Интернешънъл Транспорт на пловдивския район „Тракия“

1
212
Добави коментар
aittransport
aittransport

Зеленият подарък за жителите на квартала е част от социално отговорните инициативи на транспортната компания

На 12 март екипът на АИТ Интернешънъл Транспорт организира зелена инициатива по облагородяване на най-младия квартал на града под тепетата. Транспортната компания дари 13 дръвчета на градинка на кръстовището на ул. „Пеньо Пенев“ и бул. „Съединение“ в район „Тракия“ в Пловдив. Служители на компанията активно се включиха в събитието със засаждане на червен дъб и магнолии и подариха малко радост и усмивки на жителите и работещите на квартала.

„Залесяването и облагородяването на тази градинка на район „Тракия“ е израз на желанието на екипа ни да помогне за превръщането на Пловдив в едно още по-хубаво и по-зелено място. Всички ние, които работим и живеем в този красив български град, заслужаваме да се наслаждаваме на чиста и зелена градска среда. Обновената градинка е подарък за всички жители на „Най-добрия квартал за живеене“, коментираха представители на компанията. Район „Тракия“ бе удостоен с този приз през 2008 г. в рамките на конкурс, организиран от три големи пловдивски медии.

Инициативата на АИТ Интернешънъл Транспорт по облагородяването на градската среда в квартала е подкрепена от община Пловдив, район „Тракия“, която съдейства с подготвителните дейности по засаждането на горичката. Специални гости на събитието бяха кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и служители на общината.

Месец по-късно в облагородената градинка в квартала ще бъде поставено метално сърце за събиране на капачки за инициативата „Капачки за бъдеще“, в която от години АИТ Интернешънъл Транспорт участва благотворително. В края на септември 2019 г. компанията се включи в поредната кампания на инициативата, осигурявайки камион, с който събраните между 60 и 80 т. капачки на събирателния пункт пред бившия Мавзолей в София бяха транспортирани от столицата до обект за рециклиране в Централна България. 

Благотворителната кауза е силно застъпена в АИТ Интернешънъл Транспорт, а екипът и ръководството на компанията с желание и готовност се включват в социално значими инициативи, насочени както към местните общности, така и на национално ниво. Заедно с подкрепата за екологични и социални каузи, фирмата базира бизнес дейността си на съвременни екологични решения, целящи запазване и подобряване на околната среда. В подкрепа на тази визия на АИТ Интернешънъл Транспорт влекачите от нейния автопарк отговарят на стандарта EURO 6, а офисите и складовата база на компанията са енергоспестяващи и потребяват екологична енергия.

Не е случаен фактът, че в основно разбиране на АИТ Интернешънъл Транспорт се основава на думи като доверие, отговорност, грижа и внимание – към служители, клиенти, партньори и към обществото като цяло. „Отговорността и грижата към екосистемата ни от общности, с които и в които работим, са нашите водещи принципи в ежедневната ни дейност. Те се коренят дълбоко във веруюто на нашата фирма и са базата на нашата корпоративна философия“, споделя Ангел Траков, собственик на АИТ Интернешънъл Транспорт.

­­­­­За АИТ Интернешънъл Транспорт:

АИТ Интернешънъл Транспорт е водеща компания в областта на международния транспорт и логистичните решения. С 25 години стабилни позиции и коректност на пазара, фирмата предоставя услуги с доказано високо качество и гъвкавост, съобразена с нуждите на клиента. В стремежа си да отговори максимално на пазарните тенденции, АИТ Интернешънъл Транспорт добави през годините собствен учебен център, модерен парк с офисни площи и шоурум, както и автосервизни услуги към своето широко портфолио.

 

 

За връзка с АИТ Интернешънъл Транспорт

Пловдив, ул. Нестор Абаджиев 28А

+359 32 636 636

[email protected]