Инстаграм цензурира данни на ФБР, заради „реч на омразата“

1
109
Добави коментар
setlans
setlans

Инстаграм цензурира графа с данни на Федералното бюро за разследване, защото съдържали „реч на омразата“. Това съобщава Илайджа Шафер от Blaze TV.

„Инстаграм вече премахва статистически графики на ФБР за извършени престъпления“, пише Шафер в Туитър.

Instagram is now removing FBI crime statistic graphs Posted with the necessary citations As “hate speech”We are getting to the point where narratives are more important than truth And the truth when inconvenient makes you a hateful personThis is 1984 pic.twitter.com/ECP2wikj5E— ELIJAH (@ElijahSchaffer) June 6, 2020

„Стигаме до там, че разказите са по-важни от истината“, казва той. „А истината, когато е неудобна, те прави човек на омразата. Това е 1984“.

Ето и въпросната графика, която според Инстаграм съдържа реч на омразата:

От графиката става ясно, че най-малък брой са черните убити от бели, според данни от 2013 г. Най-много са убийствата между афроамериканците.

Погледнато по този начин е разбираемо, че Инстаграм биха искали да премахнат тази информация, защото тя показва, че протестите на Black Lives Matter нямат смисъл. И ако си помислите, че нещата са се променили от 2013 година досега, това съвсем не е така. Информацията е публична и всеки може да провери данните на ФБР.

Ето и данните от 2018 година за междурасовите престъпления:

От графиката се вижда, че най-много престъпления извършват черните, а най-пострадали са белите. Стрелката сочи престъпленията извършени от бели срещу черни.

Графиката също показва, че латиноамериканците също извършват най-много престъпления срещу белите.

Обобщено, бялата раса страда най-много и бива най-много атакувана от останалите раси в Щатите. Но протести няма, защото както казват от Black Lives Matter, само белите могат да бъдат расисти.

И докато Инстаграм очевидно налага цензура, Fox News и The Wall Street Journal показват криминалните статистики на първите си страници.

„През 2018 година, последната година, в която подобни данни са публикувани, афроамериканците съставляват 53% от убийците в САЩ и извършват 60% от всички грабежи, въпреки че са 13% от населението на страната“, пише Хедър мак Доналд в The Wall Street Journal.

Тя пише още: „Анализ на Министерството на правосъдието през 2015 г. на полицейското управление на Филаделфия установи, че белите полицаи е по-малко вероятно да убият невъоръжен чернокож, отколкото техните черни или латино колеги.

Изследвания на харвардския икономист Роланд Фрайър-младши не откриват доказателства за расова дискриминация при стрелбите. Всяко доказателство за противното не отчита процента на престъпността и гражданското поведение преди и по време на взаимодействията с полицията“.

Работата на Фрайър показва още, че когато полицията се изтегли от общностите, смъртните случаи при чернокожите се увеличават.

informationliberation