Новина от 18.06.2020

1
100
Добави коментар
chaikata19
chaikata19

Севиля посреща шампиона Барселона на “Рамон Санчес Писхуан” в среща от 30-ия кръг на испанската Ла Лига. В нашите футболни прогнози за днес ще разгледаме този сблъсък в горещата откъм емоции столица на Андалусия.

 

С две победи от две срещи след подновяването на първенството, Барселона остава лидер в Ла Лига. Каталунците победиха Майорка в първия си мач след карантината, а във втория се справиха с Леганес у дома. Гостите се отбраняваха умело на “Камп Ноу”, но Ансу Фати и Лионел Меси от дузпа гарантираха три точки на каталунците.

 

Барселона са наясно, че всяка точка може да бъде решаваща в битката с Реал Мадрид за титлата. Срещу Леганес Клеман Лангле се завърна след изтърпяно наказанието, като дори имаше ключово изчистване от голлинията. Неговият колега в защита Жерар Пике получи удар в крака от футболист на Леганес, но се очаква да бъде на линия на “Рамон Санчес Писхуан” в петък.

 

Крилото Усман Дембеле остава единственият отсъстващ в състава на Барселона. Наставникът Кике Сетиен има късмет да разполага с почти целия си отбор в момента.

 

Севиля поднови сезона с победа в дербито с Бетис, но преди няколко дни андалусците спечелиха само точка при визитата на Леванте. Голът на холандския стрелец Люк де Йонг не бе достатъчен за успеха, а срещата завърши 1:1. Севиля остава на трето място в класирането с 51 спечелени точки до момента. Треньорът Хулен Лопетеги постави Сусо, Оливер Торес, Фернандо, Регуилон и Ен-Несири на пейката срещу Леванте, но е възможно някои от тях да са в стартовия състав срещу Барселона.

 

В нашите футболни прогнози за днес очакваме и двата отбора да отбележат поне по един гол на “Рамон Санчес Писхуан”. Барселона записаха две “сухи мрежи” в първите си две срещи, но срещу Севиля ще бъде съвсем различно. Междувременно каталунците трябва да атакуват, защото само победата ги устройва.