Личен блог на Павел Джунев

1
214
Добави коментар
viperweb
viperweb

Маркетинга определено съществува от много векове. Той е бил използван даже при първата размяна на продукт или стока . Преди време, за добра реклама са били необходими тонове хартиени плакати, екип за разлепянето им, и цели маркетингови кампании.

Още с разцвета на световната интернет мрежа и интегрирането ? в живота на хората, маркетинга лека по лека става достъпен за всички.

Единствено десетина клика с мишката Ви делят с рекламирането на стока. Онлайн маркетинга дефакто е продължението на стария маркетинг.

Маркетинга в интернет се е утвърдил като страшно добър избор за бизнеси от всякакъв размер, но тук съм разкрил 3 – 4 стъпки, които би трябвало да Ви помогнат много за рекламирането на бизнеса. Това са:

1. Разучаване на пазара

Пазарното разучаване е най-фундаменталния и задължителен елемент на онлайн маркетинга. И причината е че без значение дали сме инвестирали в маркетинга, все още се намират неща, от които никой не се нуждае. Трябва да се поинтересуваме какво точно продават конкуренцията и какво се търси. Точно за това този похват е много важен и ако го пропуснете сте обречен на провал.

2. Изработката на уеб сайт

Маркетолозите преди време са използвали места от рода на магазини, за да осъществят допирна точка с възможните клиенти. Сегашния еквивалент на тези места са сайтовете. Досущ като тях и те трябва да притежават следните качества: красив и представителен вид, благоприятна обстановка, угаждаща на потенциалните клиенти и естествено – професионална визия. Web сайта освен това е добре да е с удобен достъп до информацията, удобна навигация и какви ли не други глезотии, които да подтикнат потенциалния клиент към най-важната стъпка – да инвестира парите си .

3. Оптимизиране за Google и Yahoo

Интернет маркетинга и останалите типове реклама се нуждаят от постоянен наплив на посетители, които търсят даден продукт. Привличането на голям поток към специфичен сайт е основата на онлайн маркетинга и точно SEO оптимизирането е главния похват за генерирането му.

Онлайн иновациите се видоизменят с времето, но най-важните средства остават същите – качествения уеб дизайн, съпроводен от сериозна СЕО оптимизация Ви гарантират успех в интернет маркетинга.

Източник: SEO сайт Viseo com