С какво може да ни изненада Созопол през есента?

2
202
Добави коментар
zapoznaise

С какво може да ни изненада Созопол през есента?

В черноморксите курорти в България при идването есента престават безкрайните купони, забавления и охолните дни. През летните месеци живота по улици не спира дори и през нощта. Малка част от курортите остават работещи и имащи туристи към края на месец Септември и могат да осигурят качествена почивка на море. Улиците на тези градове изцяло се изменят. Независимо от това има един курорт, които е интересна дестинация и то не основно през лятото и той Созопол.

Характерен негов автентичен знак е фестивалите на изкуствата Аполония провеждащи се в началото на месец Септември. Това е доста интересен фестивал, особено за софиянци които идват заради него в черноморския курорт. Из улиците на града може да видите различни видове артисти искащи да покажат своят талант. Част от театрите от столицата именно там демонстрират своите представления през есента. Освен това града си има свои специални гости и те и те пристигат точно за за Аполония. Друг момент е че хората идват в града да разгледат центровете на културата и реставрираните църкви.

За разлика от есента лятото е доста предпочитано от българските археолози и те през този сезон провеждат разкопки и археологични експедиции на остров Свети Иван. По време на есента тези разкопки се отлагат и се възобновяват работни дейности отново догодина. В непосредствена близост до остров Свети Иван се намира остров Свети Петър по – популярен с името си „остров на птиците“. Също така трябва да споменем третия остров, които може да се зърне от Созопол – остров Св. Крик.

Въпреки че сезона много не дава много възможност за влизане в морето през есента една разходка с някои от известните туристичеки кораби или лодка е една доста добра идея. Но при положение че търсите романтика може би това е времето през което Созопол може да Ви я осигури, в съпоставка лятото когато улиците са оживени и живота кипи. През този период може да се открои автентичната красота на созополските къщи.

Не трябва да забравяме, че по- това време хотелите в Созопол представят много добри и достъпни оферти, а ако сте насочили към хотел на брега на морето то тогава ще можете максимално да се възползвате от един такъв и да прекарате една прекрасна и весела почивка на море.