Положителна емоция

1
133
Добави коментар
achoandreev
achoandreev

Тази есен завърши най-слабият полусезон в Бундеслигата в историята на Хофенхайм. Сухата статистика е категорична – само 22 точки от 17 мача и 9-то място в класирането. Цифрите говорят ясно и никой не може да ги оспори. На практика обаче нещата не са съвсем такива, не са толкова лоши. Изминалите 6 месеца донесоха доста емоции на феновете на Хофе, тъй като се случиха няколко много интересни събития, които със сигурност оказаха влияние върху иначе доста скромната история на клуба от Крайхгау.

Първото и най-важно нещо бе смяната на треньорите. „Елегантният“ Марко Пецайоли се провали само за няколко месеца начело на тима и през месец май стана ясно, че роденият в Манхайм специалист няма бъдеще на „Райн-Некар-Арена“. Пецайоли е млад и талантлив наставник, но просто неговата философия не съвпада с тази на Хофенхайм. Чисто и просто Марко е сдържан и дипломатичен човек, който не успя да намери общ език с играчите. А философията на „сините“ включва жар, емоция, хъс и агресивен стил на игра. Експериментът, наречен „Марко Пецайоли“ не сполучи, и ръководството на зинсхаймци реши да го замени с далеч „по-огнения“ Холгер Станиславски.

Той пък дойде от Санкт Паули, където прекара 18 години като футболист, директор и треньор. В края на краищата обаче Холгер не успя да задържи Санкт Паули в 1.Бундеслига и реши да потърси ново предизвикателство, на по-високо ниво. Станиславски взе в Хофенхайм и помощника си Андре Трулзен. Двамата са заедно от много години като екип и си имат пълно доверие, което е основен плюс в съвместната им работа. И така, Холгер Станиславски официално подписа с Хофенхайм през лятото и очакванията бяха, че отборът ще заиграе така, както при Ралф Рангник – резултатно, агресивно и вдъхновяващо.

Това бе добрата част от полусезона, след този мач резултатите на отбора се влошиха, а емоцията в играта изчезна някъде…

Гостуването на Кьолн в 7-ия кръг от Бундеслигата бе истинско изпитание за всеки фен на тима. Загуба с 0-2 и много слаба игра на Хофе. Почти нищо смислено в предни позиции, колеблива игра в защита и пълен провал в центъра. „Козлите“ пък се възползваха от хофенхаймското безразличие и с лекота грабнаха първия си домакински успех през сезона.

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…