Свидетели сме на критичен момент в историята

1
152
Добави коментар
Novetika
Novetika

Не помня други избори – дори български – на които да сме обръщали толкова много внимание, или които да са ставали фокусна точка на целия свят. И това не е случайно.

Изборите за президент в САЩ този път са действително различни. Една от причините е, че през изминалите четири години настоящият държавен глава Доналд Тръмп вдигна летвата, въвеждайки нов стандарт за водене на политика.

Без да се интересува от статуквото – поддържано десетилетия наред от неговите предшественици, включително Барак Обама – Тръмп отхвърли политическата коректност, открито посочи комунистически Китай като заплаха за сигурността и ценностите на САЩ и смело заяви, че ще работи за интересите на своя народ. Нещо повече, думите си подкрепи с конкретни и последователни дела, които вече дават резултат.

През своя първи мандат Тръмп подобри състоянието на американската икономика, спря дейността на американски военни части в бойни действия зад граница и дори оттегли членството на САЩ в Световната здравна организация (СЗО), след като тя прикри първоначалното разпространение на коронавируса в съзаклятие с властите в Пекин.

Друга причина е, че тези избори имат по-дълбоко, духовно значение.

Борба между доброто и злото

„Тези избори са не само за преизбирането на президента Доналд Тръмп, а са война между доброто и злото във Вселената, проявени в човешкия свят.“

Това написа в изявление от 10 ноември 2020 г. Глобалният център за отказване от китайската комунистическа партия (ККП).

„Елементи на призрака на комунизма се опитват да подкопаят великата демократична система на Съединените американски щати, в опит да откраднат изборите“, се казва още в изявлението.

Политиката, водена от Демократическата партия начело с Джо Байдън и Камала Харис, иска продължаване сътрудничеството с комунистическата партия в Китай и прокарване на леви, социалистически идеи. А социализмът е стъпката, предхождаща комунизма.

Глобалният център за отказване от ККП е базирана в САЩ интернет платформа, която документира отказа на китайци от комунистическата партия: движение, известно с името „Туейдан“. Такъв отказ досега са заявили над 367 милиона китайци, по данни на центъра.

Дейността му започва през 2004 г., когато медията Epoch Times публикува серията уводни статии с название „Девет коментара за комунистическата партия“, преведена и издадена на десетки езици, включително български.

Деветте коментара правят анализ на политическите кампании на ККП, довели до смъртта на 80 милиона души в мирно време. Последната ѝ кървава инициатива продължава и днес: преследването на духовната група Фалун Гонг, чиито близо 100 милиона последователи са убивани в държавни болници с цел органите им да бъдат продавани на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Представител на Фалун Гонг се срещна с президента Доналд Тръмп през юли 2019 г. в Белия дом, заедно с 27 жертви на религиозно преследване от цял свят.

Защитата на религиозните убеждения е сред приоритетите на Администрацията на Тръмп. Неслучайно под публикациите му в социалните мрежи често виждаме коментари като: „Бог да благослови Доналд Тръмп! Бог да благослови Америка!“

Така подкрепата към Тръмп идва и от християнската общност. През 2019 г. 26,9 процента от белите протестанти вярват, че Тръмп е богопомазан да бъде президент, а през март 2020 г. те се увеличават на 49 процента.

Това разкри организацията Religion in Public, която провежда допитвания за ролята на религията в американското общество.

Подобно е и посланието на Глобалния център за от отказ от ККП:
„Президентът Доналд Тръмп е носител на Божията мисия и води Съединените американски щати обратно към традицията и към разпад на ККП.“

Много американци вярват, че не само Доналд Тръмп, а всеки президент на страната е богоизбран. Това е в унисон с религиозното начало на САЩ, чийто девиз е „На Бог се уповаваме“.

Кое е злото?

Разпадът на ККП и на комунизма като идеология и начин на управление са ключови в настоящата изборна надпревара в САЩ.

В своята политика, Тръмп се опитва да пребори именно комунизма. През октомври Администрацията му обяви, че ще отказва визи на членовете на комунистически партии.

Инициативата „Чиста мрежа“, която подкрепи и България, пък пресича възможността ККП да използва за шпионски цели китайски софтуер в 5G мрежите по света.

От няколко месеца, Вашингтон дразни Пекин, като изпраща свои дипломати в Тайван. А само преди няколко дена, държавният секретар на САЩ, Майк Помпео заяви, че „Тайван не е част от Китай“. Това сериозно разгневи комунистическата партия, която от десетилетия се опитва да сложи ръка върху искащия независимост демократично управляван остров.

Та именно това е „злото“, което визират от Глобалния център за отказване от ККП: призракът на комунизма, който въпреки официалното падане на този строй в Източна Европа през 1989 г. и въпреки че никога не е управлявал САЩ по явен начин, все пак си е пробил път в Западния свят под формата на движения, международни организации и договори.

„От много години, елементите на призрака на комунизма и злата ККП разглеждат САЩ като свой смъртен враг. Те планираха упадъка на морала във всички държави чрез изнудване, подкупи, корупция, насилие, измама и унищожаване на традициите.

Злината им оказва влияние във всички области на обществото, включително политика, бизнес, култура, технология, образование, медии и неправителствени организации.

Целта на злото е да принуди всички нации и хора да се опълчат на Бог. Целта на злото е да унищожи човечеството. Умиращият призрак на комунизма е на върха на лудостта си. Злината му се изразява в хаоса на тези избори.“

Шанс и тест

Ако все още четете тази статия, поздравления!

Наясно съм, че написаното по-горе може да звучи на повечето от нас абстрактно и дори абсурдно. Но мисля, че това е така, защото сме се отдалечили от Бог и сме отрасли в атеистично и материалистично общество, в което вярваме единствено на това, което е пред очите ни. И в което личната изгода и печалбата са единствената мотивация.

Но не са ли ставали свидетели на чудеса хората, когато са се молили на Бог? И не са ли чували гласа му, когато са търсили неговата помощ? И кой всъщност ни е създал?

Затова виждам още една – трета причина – защо изборите в САЩ този път са критично важни за цялото човечество: те са шанс за всички нас да се приближим поне малко към първоначалната си, духовна същност. Те са също и тест дали можем да различим доброто от злото и дали ще имаме бъдеще.