Здравословна атмосфера без плесени: Професионално почистване за елиминиране на опасностите

1
115
Добави коментар
clashbade
clashbade

Нашето оптимално здравословно състояние е в пряка зависимост от въздуха, който дишаме. Тук не става въпрос само за външните условия, но в голяма степен и тези у дома. През последната година бяхме изправени пред много предизвикателства и част от тях ни задължиха да прекарваме все повече време в домашна обстановка. От една страна това е добре дошло за всички от нас, които са имали нужда от подобна почивка или време за странични дейности, но от друга ни изправя пред въпроса колко е здравословна атмосферата там.

Голяма част от жилищата страдат от редица недостатъци. В голяма степен това са мухълът и плесента. Идеалното им почистване не винаги е лесна задача.
Домакините, които не се боят от подобни предизвикателства, често пъти остават разочаровани от крайните резултати. И не защото не са достатъчно упорити, а защото подобни вредители са изключително устойчиви. Дълготрайното излагане на подобни замърсители на въздуха може да доведе до неприятни и упорити здравословни проблеми. Те съвсем не са леки дихателни нарушения. Такива могат да бъдат мигренозни главоболия, проблем с лигавицата на носа и очите, астма, кожни екземи или различни видове алергии. Добрата новина е, че голяма част от тези последици отшумяват след отстраняване на причинителите.

Доверете се на специалистите

Специализираните почистващи фирми разполагат с нужните знания, умения, препарати и техника, които са в състояние да овладеят разпространението на мухъла и да унищожат всичкия наличен. Този неприятен битов проблем се появява целогодишно, но се обостря изключително много в края на зимата. Упоритите гъбични микроорганизми лесно се разпространяват на големи площи. Веднъж започнало нашествието е трудно да се овладее с подръчни материали.

Когато в един дом започне образуването на мухъл и плесен, може да пострадате неприятно от така наречените микотоксини. При редовното им вдишване вие сте в контакт с тях и може да се стигне до интоксикация. Процесът засяга някои метаболитни действия на организма. Изключително опасни са само в много високи дози, но все пак вземете незабавни мерки, ако установите наличието на техния причинител. Продължителното им въздействие не само може да обостри вече съществуващи алергии, но и да отслаби имунитета на живущите. Точно в тази пандемия подобен резултат не е желателен. Дори и напълно здрави хора ще започнат да проявяват редица симптоми при продължително съжителство с неприятните гъбички.

Не си правете експерименти. Мухълът е изключително упорит и устойчив. Той може да съществува, както при високи, така и при ниски температури. Влагата е основна предпоставка за неговото развитие.

За съжаление периодичното почистване и проветряване не са достатъчни. Осведомете се за налични оферти и цени на https://reflex-m.com и поискайте оценка на вашия дом. Помощта на професионалистите може да реши голяма част от проблемите ви бързо, трайно и ефективно.