Цвят в интериора на банята

1
159
Добави коментар
zapoznaise

Детайли
Написана от Мартин Димитров
Категория: Баня
Създадена на 28 Ноември 2020
Посещения: 28

Искате ли да вдъхнете оживление в интериора на банята или да добавите успокояващи нотки? Добре подбраната цветова комбинация от стени, подове, санитарен фаянс и мебели за баня се справя с тази задача с гръм и трясък.

Как да изберем цветова схема за вашия интериор? Когато избирате цветови комбинации, вземете предвид следните моменти: • интериорът трябва да бъде психически настроен положително • банята да изглежда лека и просторна при нормално осветление. Огледалото за баня гарантирано придава на помещението просторен вид. Когато правите ремонт на баня , за да създадете уют, трябва да изберете цветовете на интериора, въз основа на тези точки. Следвайки вашите предпочитания, можете да разрешите този проблем, като изберете или монохромен дизайн (различни нюанси от един и същи цвят), или многоцветен (от 3 до 6 цвята).

Редица нюанси за отделни цветови решения Със зелените нюанси на помещението ви съветваме да сведете до минимум металиката в мебели за водопровод и баня – сребърните и златните елементи изглеждат зле със зеленото. Но дървените мебели за баня са идеални за него. Бели, бежови, кремави мебели, тела и плочки за баня хармонично ще се впишат в почти всяка цветна среда. Също така е чудесна идея да използвате продукти с цвят на дърво. В същото време ретро стил, класика и хай-тек остават безсмъртни. Черното и червеното могат да се използват само като вторични цветове. Въпреки това, черните мебели и водопровод изглеждат много строги и в същото време престижни, което им придава особен чар. Трябва да се има предвид, че психолозите вярват, че тези цветове имат отрицателен ефект върху психиката и даряват стаята с много тежка и неудобна енергия. Ето защо, ако не преследвате модата, препоръчваме да откажете да използвате акценти върху тези цветове. Най-добрият вариант е съседни или противоположни цветове спрямо цвета на стените, пода и тавана. Например, белите и сиви мебели са подходящи за сини плочки, както и за жълти и оранжеви – за да придадат на интериора „топлина“ и игривост. Синьо, светло синьо и др. мебелите и аксесоарите ще се „загубят“ на фона на цялостния дизайн. Когато избирате огледало за баня, обърнете внимание на цвета на рамката – тя трябва ясно да се откроява на фона на стената.