Знаят ли шофьорите как да изберат акумулатор за своята кола

1
136
Добави коментар
clashbade
clashbade

Ако сте си купили нов автомобил то със сигурност поне 4-5 години няма да се налага да сменяте нещо по него. Но не така стоят нещата със закупените употребявани автомобили. За да са сигурни и надеждни на пътя това, което е необходимо да се направи е да обърнете внимание на основни неща, които се препоръчва задължително да бъдат подменени. Дори предишния собственик да ви уверява, че получавате перфектното превозно средство то не се предоверявайте и задължително се консултирайте със специалист автомонтьор. Друг съществен момент е да проверите акумулатора на колата. Посетете оторизиран сервиз, в който да се извърши необходимото замерване, което да предостави информация за живота на батерията. Средно между 4-5 години трае живота на един акумулатор, така че може да се окаже, че скоро ще се наложи да се избира но. Но как и от къде?

Общи насоки за избиране на акумулатори за коли

За да сте сигурни, че скоро ще се наложи да посетите магазини за акумулатори за кола не е нужно да сте експерт по автомобилни батерии. Ако дори при топло време превозното ви средство изпитва затруднение със запалването то определено това, което е необходимо да направите е се запознаете с предложенията в търговската мрежа. Няма нужда да си губите времето за да направите анализ на цените, защото за това има сайтове, които бързо ще ви ориентират в това отношение.

Ясно е, че в даден момент акумулатора за колата трябва да бъде сменен. Въпросът е в това как да се избере правилния така, че наистина да ви служи безпроблемно и достатъчно дълго време. За не купувате на сляпо е необходимо да се запознаете с някои от тънкостите, които са характерни при покупката на нов акумулатор за кола като:

Тип на технологията, която може да бъде обслужваеми и необслужваеми, гелови или AGM технология;Основни технически параметри – размер, вид на клемите, капацитет и т.нат;Дизайн;Марка;Цена.

Ето ги основните неща, с които е необходимо да се запознаете преди да стартирате избора на нов акумулатор. Имайте предвид също така, че всяка кола си има своите особености, което на практика може да повлияе на това да се съобразите и с някои по-специфични данни.

Много шофьори се заблуждават, че акумулатора с по-голям капацитет е по-добър за тяхната кола, но всъщност специалистите съветват да проявите разум и да следвате основните изисквания на производителя, защото дори по-мощен акумулатора няма да бъде на 100 % ефективен, защото колата няма да може да го зарежда в оптимални граници при работа.