За да не се разболяваме докато спим

2
177
Добави коментар
fashionbg
fashionbg

Сънят все още е една от най-големите тайни на биологията.Установено е, че ние регенерираме както тялото, така и душата напълно по време на сън. Но ако не си осигуряваме качествен сън, ставаме лесна мишена за вирусите и настинките.

Ето няколко правила как да поддържаме здравословна среда докато спим, за да намалим риска от заболявания.

Матракът

Върху матрака преминава повече от 1/3 от живота ни и за да поддържаме здравословна среда на сън, е важно да го почистваме редовно. Това става чрез прахосмучене, което да премахне натрупания прах и да не позволи задържането на микроорганизми и акари, които предизвикват алергии или респираторни проблеми.

Докато спим тялото ни отделя пот и тази влага се натрупва в матрака, създавайки условия за нехигиенична среда. За да се предпазите от влагата и в същото време да удължите живота на матрака, използвайте протектор за матрак.

Животът на един матрак е средно между 5 и 10 години, след което трябва да бъде заменен с нов. Добрият матрак не само ще ви осигури хигиенична и здравословна среда по време на сън, но ще даде нужната опора на тялото ви, за да ви предпази от схващания и болки в кръста през деня.

Завивките

Завивките ни са не по-маловажни от матрака. Те трябва да са съобразени със сезона и е препоръчително да са от естествени материали. Най-предпочитани са завивките с гуши пух, защото те издържат над 10 години, антиалергични са, а спането с естествена пухена завивка ви кара да се чувствате като ангел, спящ върху късче облак.

Гъшият пух е един от най-фините и висококачествени естествени изолатори…