Промишлени химикали за бизнеса

2
274
Добави коментар
elpakk
elpakk

Химикалите, използвани в промишлеността са много. Едни от най-широко разпространените са натриевата основа, калциевия хлорид, солна киселина и много други. Ролята на всеки един от химикалите е да спомогне определен процес, но трябва да се внимава с тяхната дозировка с цел елиминиране на неприятни инциденти с човешкото здраве. Да обърнем по-специално внимание на калциевия хлорид и алуминиевия оксихлорид.

Алуминиев оксихлорид е коагулант, който се получава от солна киселина и метален алуминий. Не са малко търговските марки, които произвеждат и предлагат този химикал, затова и поръчките за оферта за най-ниска цена и доставка на CFS са напълно естествен процес. В своята структура алуминиевия оксихлорид представлява неорганичен полимер.

Освен коагулацията, при която се прилага в големи количества алуминиевия оксихлорид има и още няколко широко разпространени приложения, при които се наблюдава неговата употреба: – Използване във фармацевтичната промишленост с цел получаване на други алуминиеви соли; – Пречистване на питейни води; – Пречистване на отпадни води, които да се ползват за напояване на земеделски култури; – При добавка зеолит или активен въглен алуминиев оксихлорид може да бъде използван и в хранителната промишленост; – Друго интересно приложение е в козметичната индустрия като съставка на противопотни продукти.

Основното приложение на хAl2O3 химикала се използва заради достъпната си цена за пречистване на води, които имат мирис, вкус и по-ниско ниво на замътеност. Пречистването на водата в станции след като се извърши първичната дезинфекция подлежи и на метода коагулация. Като терминология коагулацията представлява отделяне или утаяване на частици в резултат на тяхното нарастване. Самото коагулиране може да се извърши по два начина – чрез нагряване, което е продължително, добавяне на електролит или чрез кондензация. Процесите са сложни и изискват допълнителен специализиран контрол. Един от най-евтиния метод за коагулация на водата е добавянето на алуминиев оксихлорид. Този вид пречистване на водата е известно като химическо и освен алуминиев оксихлорид могат да бъдат използвани и други разрешени за употреба химикали.

Системите и вариантите за пречистване на питейната вода са разнообразни. Тъй като става въпрос за огромен обем като количество, което премива през водопроводните инсталация е важно да се намери най-ефективния вариант, който да подобри качествата на водата. Вероятно се сещате за хлорирането като един от методиките за дезинфекция и елиминиране на микроорганицзмите, които биха могли да предизвикат здравословни проблеми.

Добър е този продукт, който при най-ниска температура разтопява най-голямо количество сняг и лед и оказва най-малко въздействие върху околната среда. Висококачествения калциев хлорид, CaCl2 е също предпочитан химикал за употреба. В сравнение с другите обичайни анти-лед продукти, калциевият хлорид осигурява оптималната комбинация от свойства за зимна поддръжка на пътища, тротоари и всякакви пространства около жилища. Това е неорганично съединение с формула CaCl2 .

На външен вид прилича на бяла сол с твърда, кристална структура, която е изключително лесно разтворима във вода. Хидроскопичните свойства на химикала са сред неговите основни преимущества, които най-често се използват в различни сфери на промишлеността и индустрията. Освен на гранули можете да закупите на едро и вече разтворен калциев хлорид като водата може да бъде в различно съотношение. Обикновено вече готовия продукт се използва в големи количества, когато се търси ефективно отстраняване на запрашеността в открити пространства или затворени помещения.

Основно тази химична формула се използва в големи количества и калциев хлорид цена на едро е доста достъпна за бизнеса. Много са секторите, в които се прилага калциевия хлорид в големи количества.

Употреба: Размразяване на пътища, улици, пешеходни зони, паркинги и открити складови площи през зимния сезон; Топене на лед и сняг, снегопочистване Хранителна добавка за животни; Омекотител за вода.

Предимства на Калциевия хлорид /CaCl/: Високо пречистен продукт на гранули, CaCl2 минимум 95%; Не съдържа вредни примеси; Топи бързо леда и снега при температури по-ниски и от -32оС; Прониква в леда много по-бързо (до 15 пъти); Не уврежда кожата , асфалта, бетона, гумите и металите; Съдържа антикорозионна добавка – инхибитор; Бързо отстранява хлъзгавостта на пътните настилки; Нетоксичен и не уврежда околната среда и растенията; Незапалим, взриво и пожаробезопасен, нетоксичен; Ниска разходна норма.

Калциевият хлорид притежава чудесни показатели за ниски температури и когато целта е запазването целостта на настилките при всякакви условия, си струва да се знае най-ниската ефективна температура за различните средства за топене на лед и да се избере такава, която е ефективна при най-студеното време. Калциевият хлорид поддържа мощността на топене на лед до -32 ° C.

Докато повечето други обезледители зависят от заобикалящата ги среда, калциевият хлорид всъщност генерира топлина когато се разтваря, за да предизвика разтопяване на леда. Това отделяне на топлина е особено важно по време на студено време, когато другите средства губят ефективност.

Често се налага да се реагира на заледявания по пешеходни пътеки, стъпала и паркинги незабавно с най-бързата действащото средство. Калциевият хлорид разтапя леда значително по-бързо от другите средства, като при контакт с него формира високо концентриран воден разтвор /саламура/, което понижава точката на замръзване на водата и топи снега и леда бързо. Хигроскопичните му свойства всъщност предизвикват привличането на влага от заобикалящата го среда.

Изключително мащабно е приложението на калциев хлорид в ежедневието ни. Неговата цена е достъпна както в малки количества така и на едро. За промишлени цели стойността на химичния продукт е доста изгодна. „Химснаб – Химически продукти“ ООД гр. Пловдив е фирма, която е специализирана в търговията с химични продукти и може да предложи едни от най-добрите цени за нашия пазар. За бита или за бизнеса изберете продуктите с гарантирано качество на изгодни цени.