Новина от 01.04.2021

1
118
Добави коментар
cveta80
cveta80

Публикувано от
trendystock

4 Преглед(и)

В тази статия ще ви запознаем с няколко факти за водата, които трябва всеки от нас да знае! Тя е жизненоважна за всички живи организми на Земята. Тя се среща под различна форма,притежава множество свойства в това число и памет.Водата може да бъде елексир на живота, но и неин враг. 

Качеството и количеството на водата определят и състоянието на здравето ни.В резултат на непрекъснатия обмен на веществата, организмът непрекъснато изхвърля вода – от белите дробове под формата на пара (около литър на денонощие), под формата на пот от почти три милиона пори, разположени на повърхността на кожата (също около литър), отделителната система около 2,5 литра. Именно затова всеки жив организъм се нуждае от вода. 

Изследвания показват, че за всеки килограм тегло са необходими около 40мл вода на ден. Необходимото количество вода средно за човек е около 4 литра на ден, като вземете на предвид и количеството вода, което се съдържа и в зеленчуци и плодове.

Как е правилно да пием вода

Правилото гласи- да се пие често и по малко. Ако пиете много наведнъж, това може до доведе до претоварване на организма, най-вече за бъбреците и сърцето.

Пийте на глътки, на малки глътки е най-полезно, като всяка задържате за няколко секунди в устата. Много често при силна жажда изпиваме огромно количество вода наведнъж и не усещаме засищане, това се дължи на това, че организма ни не успява да усвои водата.Тялото ни получава повече вода, отколкото му е необходимо и отново следва претоварване на органите. Така че, пийте без да бързате.

 

Функциите на водата 

Водата е най-жизненоважното питателно средство от всички необходими за организма. Знаете, че без вода няма живот. Ако я няма,недостига убива някои функции в организма. Трябва да знаете, че тя  е основен източник на енергия за тялото.

Водата защитава ДНК от повреди и увеличава ефективността на възстановителните процеси, както и намалява количеството на аномалии в ДНК-то

Водата е разтворител на всичките нутриенти, витамини и минерали. Поддържа процесите на метаболизъм и усвояване.Повишава способността на организма да усвоява жизнено необходимите му вещества, съдържащи се в храната.Осигурява придвижването на всички вещества в организма.

Допълнителните и позитивни ефекти са много. Предотвратява разстройства свързани с дефицит на вниманието при децата и възрастните, намалява пристъпите на гадене при бременни жени,подобрява работоспособността и вниманието.

Водата предотвратява стреса и е най-доброто средство за намаляване на теглото.А също така и помага за предменструални болки и топли вълни.

Освен всичко изброено трябва да знаете, че ако сте любител на кафето, безалкохолните или алкохолните напитки, трябва задължително да пиете чиста вода след това, тъй като те подсилват дехидратирането на клетките.

И в заключение на всички по-горе изброено можем да кажем, че водата е изключително важна за човешкия организъм и неговата правилна функция,като тя участва в десетки процеси, а именно детоксикация, защита на клетките, разреждане на кръвта и още много други, които ни поддържат живи.

За да сте здрави консумирайте минимум 2 литра вода на ден, като имайте предвид, че соковете и другите напитки не са заместител на водата тъй като нямат същото осмотично налягане и други характеристики, които я правят незаменима. А за да вие по-лесно пиенето на вода, ние от Trendystock ви предлагаме чудесни два продукта от онлайн магазина ни – автоматична помпа за минерална вода. С тях лесно, бързо и удобно ще напълните чашата си, и ще отпивате с наслада. 

Предлагаме два вида, които са подходящи за всеки дом и офис. 

Зареждат се посредством USB кабел,имат удобен преходник, който става за всички бутилки от 5 до 20 литра. Не се измъчвайте повече с обикновените ръчни помпи, а се доверете на диспенсърите за вода на Trendystock.