Модни тенденции при роклите

1
170
Добави коментар
wood-vision
wood-vision

През последните няколко години модните дизайнери отделят все по-голямо внимание на дамските рокли в своите колекции. Тази тенденция се затвърждава за цялата настояща година и най-вече за пролетно-летния сезон. Дамската рокля вече е издигната на пиедестал от големите брандове. Тя е любим артикул, не само за дамите, но и за дизайнерите. При моделите на дамски рокли се очертават няколко тенденции.

Ефирни рокли от шифон

Роклята-риза

Прилепнали рокли с тънки презрамки

Полупрозрачни рокли

Асиметрични рокли

Декорирани рокли

Масово модните брандове лансират леките и ефирни рокли, изработени от шифон. Те са разноцветни в ярки цветове. Почти е задължително те да са с флорални мотиви. Сред тях се срещат и животински принтове. В по-малка степен се предлагат едноцветни шифонени рокли. Моделите са със свободен силует, декорирани с волани и къдри. Актуални са не само късите, но и дългите феерични рокли.

Настанила се през миналата година продължава да властва роклята-риза, която е типичен представител на ретро стила. Тя се предлага вече с различна дължина. Основният цвят, в който се среща е белия, комбиниран с черен. Роклята-риза се обикновено се среща в изчистен, едноцветен вариант или с щампи на предната част или на гърба.

Друга тенденция са прилепнали рокли с тънки презрамки и дълбоко деколте. Те се появяват не само като официални рокли, но и като ежедневни и бизнес модели, съчетани със сака. Изработват се от качествени еластични материи. Прилепнали модели с тънки презрамки се изработват и от плетиво, както и бандажни рокли.

Моден хит са дамските рокли, произведени от полупрозрачни материи като тюл, дантела, органза. Дизайнерите залагат най-вече на черните прозрачни рокли.

Изключително модерни са асиметричните рокли. Асиметрията може да е изразена по отношение на дължината в посока ляво-дясно или отпред-отзад. Много често асиметрията се създава чрез елементите на роклята. Моден хит са роклите с един ръкав или с едно голо рамо. Застъпени в колекциите на модните брандове са и роклите с прилепнала горна част и бухнала пола.

През настоящата година се появиха и много модели на декорирани рокли. За декорациите се използват предимно пера, пайети, ресни, драперии. Ресните могат да се поставят върху отделни елементи или да покриват цялата рокля. С пера и пайети обикновено се декорират различни част на роклята като рамене, пола, колан, яка и др. Много се използват и драпериите, понеже прикриват недостатъците на фигурата. Модно за пролетта и лятото е използването на щампи на цветя или на отделни фигури.

Актуалните цветове за дамските рокли са бяло, черно, розово, жълто,зелено, оранжево и червено. Съчетаването на ярки цветове е последния писък на модата.

*публикация

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини – такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в „Петел“ на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на [email protected] и вижте още в – https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук – Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg