Оптимизация за търсачки

1
199
Добави коментар
elpakk
elpakk

Какво е оптимизация за търсачки – заслужава ли си инвестицията?

Като собственик на бизнес в съвременната модерна онлайн среда, Вие много добре знаете колко важно е онлайн присъствието на Вашия бизнес. Когато искате да постигнете увеличение на продажбите тогава знаете колко е важно мястото на класирането на Вашия сайт по важни ключови думи в органичните резултати в Google. Не всички ключови думи носят подобен таргетиран трафик който може да монетизирате.

Живеем в 2021 г. където дигиталните технологии са налице и всичко се случва много бързо. Но с всяка минути нараства и конкуренцията която налага промени в управленската стратегия на бизнеса. Ако Вие не положите усилия да подобрите стратегията за разширяване на пазарния дял, тогава конкурентите Ви ще завземат тази ниша и бизнеса Ви ще търпи загуби. Знаете естествено че никой бизнес не може да работи за дълги периоди на загуба.

Днес нормалните маркетингови стратегии за маркетинг в социалните медии не са достатъчни и следователно органичното SEO се превръща в основно изискване за успешна дигитална маркетингова кампания. Повечето фирми които оперират онлайн (онлайн магазини) са наясно със SEO стратегиите и успеха, който носи на компаниите, и търсят SEO експерти които могат да им увеличат трафика, да подобрят локалното търсене в града в който бизнеса им има физически обекти и да увеличат продажбите.

Как да си направим онлайн магазин безплатно?

Да, инвестицията си заслужава когато е направена от професионалисти, измерен е ефекта и разходваните пари са донесли печалба на компанията.

Как се прави SEO кампания (оптимизация за търсачки)?

Обикновено има два начина за организиране на SEO кампании:

изцяло самиили с помощта на професионални агенции които извършват SEO услуги.

Предимствата и недостатъците и в двата случая са различни но могат да се измерят когато задачите са дефинирани правилно и периода за анализ е определен. В крайна сметка SEO-то може да не е толкова скъпо когато го правите сами но трябва да се отбележи фактора свободно лично време и да измерите колко Ви струва това.

Как работи SEO оптимизацията?

Подобно на нормалния бизнес, търсачките като Google се надяват да предоставят най-добрата услуга за своите клиенти. Това означава, че те искат да доставят точни и висококачествени сайтове на своите потребители в които клиентите ще открият отговори на техните въпроси. И за да постигнат това, търсачките сканират или обхождат различни уебсайтове, за да разберат и определят тяхното качество. Потребителя накрая получава готова информация на която или ще и се довери, или ще потърси повече информация в следващия сайт.

Някои от факторите, които те вземат предвид при класирането на сайтовете, са тяхната навигация, уместност и полезно съдържание. Колко подходящо е съдържанието, какви бързи отговори дава и колко лесно читателите могат да го открият? Ако сайтът има лесна навигация и съдържанието му е с високо качество, те често ги възнаграждават с високо класиране, като последното е променлива величина. Това че един сайт се класира днес на първо място за ключова дума “SEO оптимизация” не означава че и утре ще е там, ако не отговаря на изискванията на търсачката, или ако те се променят, или ако конкурентите Ви не предложат по-добри условия и отговори от Вас.

Има много различни елементи в дигиталния маркетинг и всеки от тях е важен, като общата съвкупност влияят за по-доброто класиране на сайтове. Много хора се концентрират върху SEO без да осъзнават, че това не е толкова важно, понеже SEO не е спам или само линк билдинг. Ако нещата бяха толкова прости или сумарна математика, google отдавна да е фалирал.

Защо всеки бизнес сайт трябва да е създаден от професионалисти?

Ако потърсите в търсачката по фразата “изработка на сайтове” ще откриете стотици агенции които предлагат ИТ услуги и уеб дизайн. Повечето от тях приключват със създаването на сайта препращайки Ви към колеги които ще се занимават със последващата SEO оптимизация. Но в такива моменти Вие вече сте направили грешката и да имате един красив и функционален сайт но когато го покажете на SEO оптимизаторите искайки от тях да го класират в повечето случаи ще останете неприятно изненадани че сайта спазва само половината от препоръките на Google и супер много неща ще трябва да се пренапишат или добавят. А всичко това ще коства пари.

Ето защо е добра идея уебсайтът Ви да бъде проектиран и създаден от професионалист в областта на уеб дизайна + SEO експерт. Те знаят как точно да гарантират, че ще бъдат налични всички необходими неща които са важни SEO фактори на място, така че вашият уебсайт да има много по-голям шанс да бъде всичко онова което искате да бъде за Вашия бизнес. Когато основата е положена вече ще има накъде да се гради и надгражда. След съдържанието (копирайтинг услуги) идва времето за линк билдинг (изграждане на връзки) които ще допринесат за покачване на авторитета на сайта.

Технически SEO одит

Техническия анализ на един сайт включва:

Проучване на ключовите думи (кои конвертират трафик и за кои се класират конкурентите ни).Одит на входящите линковеОдит на съдържанието на сайтаПроучване на конкурентните сайтове (какво съдържание имат, от къде имат линкове).

Когато цялата информация е налице тогава екипът създава план за действие и определя необходимото време за изпълнение. След съгласуване със собственика на бизнес сайта започва същинската работа.

В крайна сметка отнема известно време за усъвършенстване на онези SEO стратегиите които работят особено при търсачките като Google които редовно актуализират своя алгоритъм, с цел да обслужват по-добре потребителите си. Повечето експерти предлагат на собствениците на бизнес да отделят време за изучаване на стратегията в името на своите компании. Нищо обаче не превъзхожда опита и професионалните услуги, когато става въпрос за действително изпълнение. Няма как без използване на професионални SEO услуги да подобрите класирането на даден сайт в трудна ниша в която ключовите думи са скъпи в Google Ads, но личният опит е изключително ценен и ще научите много нови и интересни неща ако опитате сами да оптимизирате сайта си. Дерзайте!