Проблем с помпа Bosch CP4

1
127
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Проблем с дизелова комън реил помпa CP4

   Винаги е разочароващо най-накрая да вземете в ръцете си чисто нова кола или камион и да разберете, че нещо не е наред с него, а често срещаният проблем е проблем на горивната помпа на CP4 Bosch. Още по-разочароващо е да научите, че не само не сте сами във вашето страдание, но че това е често срещан проблем за вашия автомобил. Обзалагам се, че всеки един от вас, който чете това, имаше поне едно или две неща за собствената ви кола, която попаднахте в главата си, която искате производителят да поправи.

    Всяко поколение на всеки голям дизелов автомобил има най-малко няколко неща, които веднага се заменят при покупка; най-малкото трябва да се вгледате дълго и внимателно в тези неща, преди да стигнете твърде далече във вашата собственост. Искахме да започнем да разглеждаме тези общи проблеми с помпата на Bosch CP4 и да ви съветваме какво да предприемете, за да се погрижите за него. Проверявайте отново всеки месец за метални фрагменти.Ако не сте сигурни от какъв материал са можете да използвате магнит . Също така освен както е показано на снимката около регулатора за налягането можете да откриете такива метални стружки в сондата за гориво в резервоара , в горивният филтър и навсякъде в горивната система на вашият автомобил !!!

 

Помпите Bosch CP4 се монтират на всички дизелови автомобили след 2005 година и ние сме добре подготвени да се справим с този проблем трайно . Те се монтират на следните автомобили :Ауди А4 А6 А8 2.0тди 3.0тди 4.2тди

VW Skoda Seat BMW Mercedes 2.0tdi 3.0tdi 4.0tdi 4.2tdi 5tdi

На тази снимка може да видите сами металните стружки създадени от износена CP4 помпа Бош :

koman reil duzi remont i test

    За да отключим нещата, ще разгледаме нещо, което е много близко до нашите сърца: CP4 инжекционната помпа на дизеловите двигатели от 2009 г. От, къде да започнем? Хората са предприели донякъде хиперболичен подход и се отнасят към CP4 като бомба със закъснител, сред други цветни термини. Става въпрос, че те не са далеч от истината… Дори и ако имате 100% заводски автомобил, има наистина голям шанс, че ще бъдете дадете голяма сума за ремонт .

   На тази снимка може да видите сами металните фрагменти създадени от износена CP4 помпа Бош :

 

НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ? Какво става тук? Е, както повечето неща, вината е във факта, че CP4 замени старата надеждна CP3 като мярка за спестяване на разходи. Вижте, по-новите модели автомобили имат по-ефективни пиезоелектрически инжектори, което означава, че те изискват по-малко гориво, за да работят правилно. Звучи добре, нали?             Проблемът е, че при по-малък обем гориво се получава по-малко смазване на компонентите в помпата. Добавянето към проблема е фактът, че дизелът с ултра ниско съдържание на сяра, който имаме в ЕС, има по-малко смазваност, отколкото в други части на света.

    Добавете всички тези неща и буквално е въпрос на време, докато CP4 помпата ви се износи и създаде генерален проблем . Както казах по-рано, това може да бъде катастрофално, когато това се случи, защото не само ще унищожи инжекторите, но ще остави метални стружки във вашите горивопроводи (което е невъзможно да се диагностицира на компютър,а след това без да се замени цялата система) .

       Сега, когато разполагате с това знание, е време да вземете решение. Чакате ли го и се надявате, че ще имате късмет или ще обезвредите бомбата с часовников механизъм?