3 книжки за лятото, с които да подготвите детето за живота

1
121
Добави коментар
clashbade
clashbade

Когато децата са във ваканция, има време да наблегнете на неговото развитие и да обърнете внимание на някои житейски въпроси

Не винаги детската градина и училището успяват да покажат на малките онези житейски уроци, които ние искаме те да усвоят навреме, за да се чувстват уверени и подготвени. Несъмнено там децата се сблъскват с различни ситуации, срещат приятелчета и свикват с наложения режим, което до голяма степен им носи полезна опитност, но много въпроси остават в сянка.

Лятната ваканция е идеалното време да наблегнете на тях, за да изградите стабилна връзка с момчето или момчето си.

Следните 3 детски книги ще бъдат вашият помощен инструмент по пътя към целта ви:

Тролът Сърдитко.. иска да е пръв!

Героят в тази книжка има само една цел – да печели и на всяка цена да изпревари всички в състезанието с лагерни колички. Той е толкова амбициран, че дори измисля необичайно возило, с което да пребори останалите в надпреварата.

Той стига пръв до финала, но наистина ли е толкова хубаво да постигнеш това, ако приятелите ти са останали назад?

Сърдитко пресъздава темата за детския гняв – един проблем, валиден за всяко семейство, който научава какво причинява на своите близки с реакциите си.

Оно и Онче. Приятел в нужда се познава!

Забавлението не е всичко и не само то свързва приятелите – те трябва да се подкрепят в трудни моменти.

С тази симпатична история за приятелството между Оно и Онче ще предизвикате усмивките на децата си и те ще открият колко е важно да помагат, когато другарчетата им са изправени пред неочаквани проблеми.

От поредицата ще намерите и други издания, които могат да предложат изключително ценна гледна точка за вашите подрастващи. „Приятелите са най-хубавият подарък“ и „Най-добрият приятел на света“ разкриват какво е доверието, как да разпознаеш добрия приятел, как да откриваш нови приятели и да запазваш старите си приятелства.

Корейски приказки

Сборникът от 21 приказки ще пренесе малките мечтатели в традициите и фолклора на корейския народ. Заедно с любознателните си наследници ще се потопите в един свят, изпълнен с приключения. Ще срещнете царе, принцеси, хитреци и глупци, пакостливи персонажи, тигри и отмъстителни духове.

Ще откриете как е създаден китайският зодиак, как са се появили луната и слънцето, защо кучето и котката не се харесват и откъде идват глухарчетата.

Досегът с мъдростта и сладкодумието на различни култури е наслада за детските сетива, а съвместното четене – гарантирано ще ви зареди с неповторими спомени и изживявания.