Професионален ремонт на покриви

1
197
Добави коментар
fire19
fire19

Едни от най-честите запитвания към строителни фирми за ремонтни дейности засягат именно ремонтите на покриви в София.

Било то на ниско етажна или многоетажна сграда, поне 10 запитвания на месец касаят точно този аспект. Специалистите смятат, че това се дължи на факта, че столицата има предимно застаряващи сгради, които се нуждаят от професионална поддръжка, а новото строителство също се сблъсква с проблеми с покривите. Дали е поради качеството на използваните материали, или поради бърза амортизация – не може да се даде ясен отговор, защото няма нужда да се сочи с пръст, тъй като винаги има обстоятелства, които не са в нашите ръце. Споделяме с вас един систематизиран наръчник с два от най-често срещаните въпроса за ремонт на покриви в София.

Кога се налага ремонт на покриви?

Ремонт на покрив се налага тогава, когато има действаща авария. “Действаща” означава, че съществува и това дали вие я виждате, или не – тя се развива във времето. Например, чест проблем е задържането на влага поради невъзможност да се оттича насъбрана вода след проливни дъждове. Влагата води до разрушаване на основите, образуване на плесен, напукване на носещи греди, разяждане на мазилка и лющене на горния слой, познат като финиш. 

Ако живеете в кооперация с други съседи, то най-потърпевши са обитателите на последните етажи, непосредствено под покрива/ тавана. Тогава се налага организиране на общо събрание и вземане на решение за справяне с проблема по професионален начин посредством коректна и адекватна фирма за ремонт на покриви в София или населеното място, на което живеете. 

Какво включва ремонта на покрив?

В зависимост от сградата, за която става въпрос, нейната структура и площ, както и същината на проблема – има различни подходи при всяка ситуация. Разбира се, можем да изредим няколко основни ремонтни действия, които пряко касаят покривите. Например, при ремонт на покриви в София става дума за високо етажни жилищни блокове или частни имоти (къщи, вили), при които се появява теч от покрива и нанася щети по долните етажи, тавани и стени. Друг вид ремонтна дейност е смяната на самия покрив – покривния материал, както и монтирането на дордови обшивки. При услугата ремонт на покриви можем непременно да говорим и за хидроизолация на площта, както и за изграждане на изцяло нов покрив. 

Това е често срещан въпрос и напълно разбираем такъв, защото всичко в крайна сметка опира до бюджета. Особено ако живеете с повече семейства/ съседи – тогава трябва съгласуване на общи събрания, стигане до консенсус, вземане на решение, водене на финанси и управление на средствата, защото все някой може да каже “откраднаха парите”. Разбира се, в един напълно цивилизован ремонтен процес с приоритет е откровения, професионален разговор между фирмата за ремонт на покриви и клиента. Когато има разбирателство – всичко е постижимо в стриктни срокове и с перфектни резултати. Въпросът, касаещ общия бюджет обаче е напълно относителен, защото всеки проект е сам за себе си. Има редица въпроси, които трябва да бъдат изяснени преди да се премине към изготвяне на ценова оферта, а вие трябва да изберете с коя фирма ще работите, за да се обърнете директно към нея. Успех!