Скучно и безсъдържателно, но не съвсем

1
115
Добави коментар
Novetika
Novetika

Скучно и безсъдържателно интервю даде Станислав Трифонов на журналиста Петър Волгин. Интервю, което никого не изненада с нищо, защото нямаше нищо изненадващо.

Първо: „ИТН категорично няма да подкрепи създаването на правителство с трети мандат“.Това вече го знаем.

Второ: Партиите на протеста и промяната имат разлики не в „какво“, а „как“. И това го чуваме всеки ден.

Трето: ИТН издигат за свой кандидат за президент Румен Радев. И това е известно отдавна.

Все пак, обаче, има едно-две изречения, които си заслужават да бъда дешифрирани, да разберем какво се крие зад тях.

Лъжата

„Кога си ме виждал да казвам едно и да правя друго?“, пита интервюираният интервюиращия. Въпрос, който внушава, че Трифонов никога не лъже. Но това е лъжа. Лъже, и още как.

Излъга всички, които подкрепиха инициирания от него референдум. Няма значение колко смислени са били питанията, важното е, че получи подкрепата на над 2 милиона българи. Излъга, че ще изпълни обещаното, само да има власт. Е, получи я.

Станислав Трифонов влезе в политиката с единственото намерение да реализира тезите в референдума, хората му повярваха, въведоха го на политическия терен и дотам.

Трифонов не използва възможността да бъде подкрепен от всички партии и да състави правителство. Да управлява по свой образ и подобие. Втори път получава Станислав Трифонов доверието на хората и пак същото – не прави правителство. От девет кладенци вода носи, само и само да не поеме отговорност.

Отговорност

„Аз мога да нося отговорност и в друга позиция, не само като депутат или премиер“. Лъжа. Не само не пое отговорност, но я стовари на довчерашните си съмишленици и партньори в „изстъргването“. На тези, с които уж трябваше да рутят статуквото и да градят „нов и светъл свят“.

Все пак Станислав Трифонов каза нещо в това интервю, което разкрива цялата истина за моралната основа на този човек.

„Не приемам, ако те ударят по едната буза, подай и другата“, каза той.

Какво значи това? Че споделя старозаветния закон „око за око, зъб за зъб“? Ако е така, а то е така, то това означава, че Трифонов просто не е християнин.

Това означава, че този „водач на партия и вдъхновител на огромна фенска маса“, е чужд на християнските ценности, за него те не значат нищо. Макар че Трифонов спомена името Христово в това свое последно интервю, той отхвърля всичко, което е в базиса на Христовата морална доктрина, всичко което води до смирение, умиротворение, търпение, мир и любов.

Не, Станислав Трифонов доказа, че няма нищо общо с християнството и християнските ценности не само чрез сатанинските знаци по тялото си, но и с делата си.

„Избори до дупка“, иска шоуменът. Какво значи това? До какво ще доведе държавата? Избори до дупка, означава хаос, бедност, болести и смърт. Но защо? Отговорът на този въпрос, може би, има мистичен характер.

Може би само Господ знае защо ни изпрати този човек, който е брат по дух и морал с тези, които разпнаха Исус. Защото не е приемливо, не е разбираемо, здравият разум не приема логиката, по силата на която цял един народ е оглупял до такава степен, че да върви след човека, който го води към Ада.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com