Кога се налага хидроизолация на открита тераса?

1
127
Добави коментар
fire19
fire19

Случвало ли ви се е да хидроизолирате външното си пространство?

Ако е така, знаете колко е важно това да се направи правилно. Много хора са склонни да мислят, че хидроизолацията е предназначена само за външното пространство, но ако имате закрита тераса, хидроизолацията също трябва да бъде направена. Целта на хидроизолацията е да не допусне проникването на вода и да предпази дома или бизнеса ви от повреди. Ако не хидроизолирате външните си тераси, може да се стигне до появата на мухъл и плесен, защото водата ще прониква през пукнатините. От друга страна, ако следвате тези стъпки, тогава външната ви площ би трябвало да издържи много по-дълго, отколкото другите части на имота ви. Откритите тераси са част от жилищата и при тях хидроизолация също се налага и то с доста висок приоритет. Особено ако под терасата има друга стая или помещение, то дори не трябва да се замисляте, а директно да потърсите добра фирма за хидроизолация на тераса на също толкова добра цена. Разбира се, има 2 изключения, които е хубаво да споделим, за да сме напълно обективни в тази статия.

Кога НЕ се налага хидроизолация на открита тераса?

Някои хора казват, че хидроизолацията на откритите тераси е задължителна винаги, но има и изключения от правилото.Едно изключение от правилото е, ако живеете в къща с външна кухня. Причината, поради която може да не се изисква хидроизолация, е, че къщата ви има покрив, който се спуска нагоре и никога не докосва земята под него. Ако случаят е такъв, водата няма да проникне във външната ви площ, защото тя е твърде високо.Друго изключение би било, ако къщата ви има стена около себе си, която напълно предпазва външната ви тераса от дъжд или сняг. Това също би означавало, че никаква влага не може да навлезе в двора ви, така че няма да е необходимо да го защитавате с хидроизолационни материали. Външните тераси са популярни в много райони на страната. Те са чудесен начин да се наслаждавате на открито и често се използват за забавление на приятели и семейство. Ако обаче живеете в район с проливни дъждове, трябва да помислите за хидроизолация на терасата си, за да я предпазите от повреди, причинени от дъжда.

Добри практики

Има много неща, които трябва да се вземат предвид, когато се прави хидроизолация на открита тераса. Например, ще трябва да се уверите, че хидроизолацията има високо ниво на износоустойчивост и дълготраен ефект. Тя също така трябва да е устойчива на износване и статично електричество. На всичкото отгоре материалите трябва да могат да издържат на ултравиолетовите лъчи на слънчевата светлина в продължение на поне 10 години. Важно е да направите своето проучване, преди да вземете решение с коя фирма за хидроизолация на открита тераса ще работите. Обърнете изключително детайлно внимание на процеса и на използваните материали. Не икономисвайте средства, защото външните части на дома ви трябва да са 110% стабилни и надеждни, за да си спестите разходи от бъдещи ремонти.