Вкусно Сладко от смокини на фурна, което се превърна в интернет сензация

1
271
Добави коментар
yavkata
yavkata

Сладкото от смокини е сред онази зимнина, която не пропускаме да приготвим за студените дни от годината. То е изключително вкусно, а и полезно, стига да знаем как правилно да го сътворим.

Днес ще ви споделим рецепта, за която сме сигурни, че ще очарова всяка една домакиня. Сладкото се приготвя наистина лесно и бързо и не е нужно да прекарвате часове наред пред котлоните, защото дори няма да се налага да ги ползвате.

Този вид зимнина се готви във фурната и по този начин спестява усилия, време и нерви. Няма да губим повече от времето ви, защото смокините вече са добре узрели и в очакване с тях да сътворите кулинарни шедьоври, на които по-късно да се наслаждавате.

Най-невероятното сладко от смокини на фурна
Какво продукти ще са ви необходими:

3 кг узрели смокини;
1,5 кг захар;
1 ч.ч. вода;
1 ч.л. лимонтузу.

Начин на приготвяне:

Най-напред стартираме подготовката с измиването на плодовете и отрязване на дръжките им. След това ги изсипваме в тава и ги заливаме с цялото количество захар. Така трябва да престоят една вечер. На сутринта ще забележите, че захарта се е разтопила, а плодовете са пуснали от сока си.

Загряваме фурната на 180 градуса и ги печем за близо час и половина. Докато се готвят, от време на време отваряме фурната и разбъркваме. Най-накрая, непосредствено преди да ги извадим или около 3 минути преди това, добавяме и количеството лимонтузу.

Разсипваме сладкото в предварително почистени и подсушени бурканчета. Затваряме с капачки много старателно и ги обръщаме надолу. Така трябва да престоят една нощ и си спестяваме стерилизиране.

Това е една лесна и бърза рецепта за приготвяне на сладко от смокини във фурната. Сигурни сме, че всички у дома ще полудеят по тази наслада. Не губете време, а запрятайте ръкави, защото плодовете много скоро ще презреят.

Преглеждания:
5

Facebook 0
Viber
Twitter 0
Pinterest0
Messenger