Фюри и Уайлдър в третия епизод от епоса?

2
330
Добави коментар
eftimma
eftimma

Очакванията бяха Тайсън Фюри да се бие с Антъни Джошуа за титлата неоспорим шампион на тежка категория. В крайна сметка, обстоятелствата принудиха Фюри да направи още един мач с Дионте Уайлдър до 15-ти септември. Контактът бе подписан за 24-ти юли, но Ковид 19 принуди „циганския крал“ да отложи мач номер три от епохалната сага за 9-ти октомври.

Букмейкърите в България следят изкъсо този двубой, а в Sesame онлайн вече има обявени предложения за десетки различни пазари на залог в него.

Тайсън спечели по категоричен начин мач номер 2 срещу Дионте „Бронзовия бомбардировач“ Уайлдър през февруари тази година, а реваншът ще се проведе в „Т-Мобайл Арена“ в Лас Вегас, Невада.

Фюри и Уайлдър стигнаха до равенство в първия си мач. Тогава „циганския крал“ надигра „бронзовия бомбардировач“ през по-голямата част от мача, той пък бе пратен в нокдаун цели два пъти. Мач номер две премина при съвсем различен начин. В него, британецът Фюри отвя американеца Уайлдър и го спря още в 7-мия рунд.

След като загуби колана, Уайлдър веднага активира клаузата за ремач, която ни осигури 3-та серия от тази страхотна битка. Въпреки, че „циганския крал“ бе поставен в позицията на аутсайдер в първите два мача, сега Sesame му предрича далеч по-лесен успех. Коефициентът за победа на Фюри в Sesame е 1.28. За успех на неговия опонент може да заложите при ставка от 3.25.

Анализи на коефициентите

Фюри бе считан за фаворит преди 14 месеца, когато вторият мач между двамата бе обявен. Коефициентите обаче се преобърнаха в седмицата преди самия двубой, поставяйки боксьора от Алабама в ролята на очакван победител. За огромно съжаление на заложилите за победа на „бронзовия бомбардировач“, Фюри успя да се пребори с очакванията на букмейкърите.

Доста сме учудени от ниската ставка за победа на Фюри. Въпреки надмощието на британеца в мач номер 2, Уайлдър все още разполага с дясно кроше, което може да изпрати всеки съперник в „страната на сънищата“. „Циганският крал“ използва две тотално различни стратегии в двата мача. При първата среща, Фюри търсеше да трупа точки, докато във втората среща бе излязъл за нокаут.

Как изиграха 2-рия мач от епоса

Отдавна се носеха слухове, че двамата преговарят за реванш. И двамата качиха по 10-тина килогама, а експертите казваха, че това ще се превърне в предимство за Уайлдър, тъй като ще отнеме от бързината на Фюри. Имаше и спекулации, че „бронзовият бомбардировач“ е изкарал грип преди мача, а „циганския крал“ е страдал от сериозна контузия в глезена.

Но нека разгледаме фактите. Те показват, че Фюри тотално надигра своя съперник още от първия рунд. Той обеща нокаут преди мача и определено искаше да го получи. Британецът непрестанно скъсяваше дистанцията, затваряше всички пространства и дебнеше откриване на своя противник. Това му донесе едно тежко кроше в края на първия рунд. И все пак, Фюри продължи да следва своята тактика, включваща заграждане, мръсни удари в клинч и увисване с цяла тежест върху Уайлдър.

В крайна сметка, от ъгъла на „бронзовия бомбардировач“ хвърлиха кърпата в 7-мия рунд, след като той бе сериозно натъртен, ранен и бе падал на земята няколко пъти.

Фюри vs Уайлдър Превю

Ясно е, че Фюри откри правилния подход да надвие Уайлдър. Това ясно се видя във втория мач от серията, когато британецът скъсяваше дистанцията, което не остави пространство на Дионте да извлече максимума от страховития си удар. Фюри опитваше и да измори съперника, което може да се окаже опасна стратегия в първите рундове. Скъсяването на дистанцията го оставя на фронтовата линия, а „бронзовия бомбардировач“ отдавна е показал разрушителната сила на своето кроше. В мач номер 2 Уайлдър намали темпото във втория рунд, след като получи сериозна рана.

Пълен тренировъчен лагер и промяна в стратегията за „бронзовия бомбардировач“ може да му донесе успех този път. Той трябва да се научи да пази дясната си страна и да строи на дистанция. Играта за точки се вписва в стила на Уайлдър и това би била подходяща тактика за него.

На какво да заложим?

След като стана ясно, че сагата Фюри – Уайлдър продължава в мач 3, букмейкърите са готови и със своите прогнози и предложения за залози.

Според Сезам, единственият шанс Уайлдър да спечели е ако тръгне гръмотевично в мача и потърси нокаут в първите 3-4 рунда. Ако обаче това не се случи, той ще бъде изтощен, а Фюри не е толкова глупав да допусне ранна опасност. Sesame ви дава ставка от 15 за победа на Уайлдър в първите три рунда на мача.

Крайна прогноза: Победа за Фюри с нокаут. Може да заложите на този пазар при коефициент 1.92 в Sesame.

Защо спряха по-рано последния рунд на Джошуа – Усик? (ВИДЕО)