Забавления за деца по време на сватбата

1
149
Добави коментар
m_dimovaa
m_dimovaa

За да не скучаят децата на сватбата и да не ви притесняват  решението на проблема е като се  включат  някакви детски забавления. Тези 15 съвета ще направят щастливи всички малчугани – а вас спокойни, уверени и сигурни.

Отделно място за игра може и да не осигурите, но помислете да разделите храненето на две – деца и след това възрастни.

Наемете професионалист Защо да не гарантирате забавление на мъниците с помощта на професионален изпълнител? Може да наемете свирач на гайда, клоун, комедиант, художник карикатурист, боди арт художник или художник на временни татуировки, гадател, имитатор (помислете за Батман, Пепеляшка, Елвис, Мики Маус или Мадона), караоке, фокусник, мим, театър на мистериите, разказвач, вентролог, хипнотизатор или гадател на Таро. Това е лесен начин да дарите щастие на децата и свобода на възрастните. Проверете местните фирми, които предлагат забавления, за да намерите точния човек за вашата детска публика.

Направете кафене Тинейджърите, макар и не толкова буйни като мъниците, може да не се включат в празненството, както възрастните. Ако има много тинейджъри може да създадете импровизирано кафене (без кафе, но все пак) с маси и столове, сода, еспресо машина, която предлага топло мляко, разнообразие от билкови чайове и минерална вода, вестници и списания и множество хубави игри като табла, дама, монополи и др. Нека да има и музика (готина музика). Назначете един от сервитьорите да обслужва кафенето. Вашите гости тинейджъри няма да искат да си тръгнат.

Организирайте спортен център За активната група от малчугани помислете да превърнете мястото за игра в спортен дворец. Наемете или вземете от някого маса за пинг понг, за въздушен хокей, лека, малка топа, баскетболна топка, туистър, обръчи, въжета за скачане и малко автомобилче, задвижвано с крака. Ако сватбата е в хотел, може да намерите всички неща, които са ви необходими на място.

Направете ателие За по-малките деца превърнете една зала в център за приложни изкуства. Направете конкурс с награди за най-колоритните рисунки. Осигурете мъниста за герданчета, които могат да се вземат за вкъщи. Направете маса за рисуване с пясък, тези цветни творения, които сте виждали на панаирите. Ще ви трябват различни цветове пясък (децата може да си направят и сами със сол и цветни тебешири), пластмасови лъжици и прозрачни пластмасови чаши, които децата да пълнят.

Направете ги звезди Използвайте същото място за „продуцентски център” за филм, който децата да направят и да участват в него. (Помолете оператора на сватбата да доведе със себе си още един човек, който да работи с децата по филма – или някой доброволец с технически познания от приятели ви). Ще ви трябва куфар със стари дрехи и бижута, малък касетофон и няколко касети за музикален фон, също така и всякакви други реквизити, необходими за един филм, които намерите. Възрастният може да помогне на децата да съставят кратка история (пиеса за сватба, музикален клип) и да изберат актьори. Децата ще се преоблекат, ще репетират и ще го изиграят пред камерата. Покажете видеото на края на тържеството!

Изведете ги на разходка Ако сватбата ви е на открито, може да успеете да наемете някой, който разбира от естествени науки (или някой от персонала за тържеството) да заведе децата на разходка сред природата наоколо. В зависимост от мястото на сватбата (и по кое време на деня е), човекът може да им покаже видове растения и животни. Децата може да си носят „дневник на естествоизпитателя”, за да записват цветята, птиците и насекомите, които видят. А може да завършат пътешествието като нарисуват най-интересното нещо, което са видели по време на разходката.

Пускане на хвърчило В топъл и ветровит ден осигурете материали и инструкции за направата на хвърчило. Оставете децата (и всеки заинтересуван възрастен или родител) да ги направят сами и след това да ги пуснат. След сватбата децата ще си вземат хвърчилата вкъщи.

Бетонна джунгла Ако сватбата ви е в къща с широки тротоари или хотел с просторна, бетонна площадка на открито, осигурете големи парчета цветен тебешир за децата, за да рисуват по земята. По време на тържеството техните творби ще бъдат на показ за всеки, който желае да ги види, а тебеширът ще се измие веднага след тържеството.

Постройте пясъчник Ако е неофициална сватба с много малки деца, направете пясъчник (по-лесно е ако има плаж наблизо). Подсигурете пясък, кофи, лопатки и сито, а изобретателността оставете на тях.

Бонус: Пясъчникът позволява на децата да се забавляват пред погледа на техните родители.

Изтощете ги Ако е следобедна сватба, организирайте надбягвания. Назначете детегледачка или някой възрастен да ръководи игрите. Организирайте доброто старо надбягване с три крака (надбягване с двойки участници със завързани съответно ляв и десен крак), подскачане на един крак, щафета с яйце върху лъжица. Ще намерите флагчета и други продукти в магазина за принадлежности за тържества. Проверете дали има купи и друг вид награди за всички деца!

Подсигурете каруца със сено Ако има конюшня наблизо, наемете  кон с каруца със сено, върху което децата да се возят или ако не е прекалено студено – возене с шейна за зимата. Може да помолите някой съсед с трактор да закачи ремарке със сено за малките гости.

Разпределете блюдата Независимо дали има отделно място за игра, помислете да разделите храненето на два етапа – деца и след това възрастни. Докато вие и вашите гости можете дълго да се наслаждавате на меню от пет блюда, повечето деца са готови да станат от масата на десетата минута. Оставете децата да се нахранят с печено пиле, докато възрастните още си бъбрят над ордьовъра. Когато децата приключат могат да се насочат към друга дейност. Възрастните тъкмо ще се захванат с печената риба на скара и филето миньон.

Бонус точки: сервирането само на някои от храните за „възрастни” може да намали сметката ви за кетъринг.

Писане Подсигурете настолни забавления по време на дългото хранене. Покрийте масите на децата с бяла опаковъчна хартия и разпръснете купчина пастели (или ги сложете в пластмасови чашки). Оставете децата да покрият масата с рисунки. Те ще са толкова ангажирани и унесени, че ще забравят, че все още са на масата.

Намерете добър диджей Дори ако имате оркестър, може да помислите да наемете диджей за децата. Тя или той може да пуска музика в паузите или  в друга зала. Потърсете група от танцови инструктори – още един метод за забавление, подходящ за деца. Като предоставите музика и танци на по-малките възрастови групи вие ще им позволите да участват в сватбата по един забавен за тях (и за вас и техните родители) начин.

Време е за сън Ако очаквате да има съвсем малки деца, голяма е вероятността те да заспят преди края на вечерта. Съобразете се с тяхната умора и осигурете тиха стая, където да си починат удобно.

С малко планиране и въображение може да сте сигурни, че децата – и възрастните – ще се забавляват на вашата сватба почти толкова, колкото вас самите.