5 Най-добри тротинетки за трикове

1
176
Добави коментар
raule
raule

Ако искате да усетите адреналина, да се насладите на скоростта, да скачате и правите всякакви номера, трябва да си купите тротинетка за трикове.

За разлика от скутерите за деца, моделите фристайл са по-здрави и се произвеждат с по-специфични особености и на по-високо качество за по-добра свободна практика.

Този спорт става все по-модерен и вече е завладял скейтпарковете по целия свят, точно както кънките или скейтбордовете. Всъщност толкова са популярни, че вече е съвсем нормално да срещате момчета и момичета с тротинетки за трикове.

Каква тротинетка за трикове да купя?

Ако търсите, но все още не знаете кой модел да купите, не се притеснявайте. Искаме да опростим тази задача и да ви предложим, няколко модела, които се открояват най-много в някои онлайн магазини. Ето 5-те най-добри тротинетки за трикове.

Тротинетка за трикове Freestyle MF3.6 V5, СИВА 

Започваме с един от любимите ни модели Freestyle MF3.6 V5. Това е и тротинетка за трикове с добро покритие и много леко тегло (4,2 кг). Този модел се препоръчва за момчета или момичета  над 8 години.

Изработен е от оксидиран алуминий 6061 T6 и хром-молибденова стомана и се отличава с вградената система за компресия IHC, която гарантира много добра стабилност на кормилното управление. 

Кормилото е високо 650 мм. Платформата е с три канала и четири подсилващи релси, което позволява на ездача повече стабилност. 

Що се отнася до колелата, те също имат две 120 мм полиуретанови гуми 88A и лагери 608Z ABEC 7 NMB, които са с по-дълъг срок на живот от стандартните.

Oxelo MF540 e тротинетка за трикове за всички запалени потребители, страхотен модел за средни и напреднали потребители. Сред фристайл скутерите не можете да пропуснете този лек модел тежащ само 4 кг. Платформата е изработена от оксидиран алуминий 6061 T6 и основата е с размери 120 x 530 мм.

Това е отлична тротинетка за трикове и скачане. Тя има стоманено кормило тип Y-бар с височина 680 мм и ширина 560 мм и включва една от най-добрите вилки от кован алуминий.

Също така, има интегрирана система за компресия на IHC, която позволява на кормилото да се завърта много лесно. Предлага се с колела 120 мм (88А) и лагери ABEC-7. Един от най-добрите скутери от среден клас.

Тротинетка за трикове „Genesis Pro X“ Apollo Дъга

Представяме една от опциите, които са най-търсени предвид доброто качество, Apollo Genesis Pro X. Тази марка се грижи много за дизайна и материалите си, като произвежда качествени продукти с добро представяне. 

Зашеметяващата тротинетка за трикове Apollo Genesis Pro X е здрав, лек модел, който е подходящ както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители.

Изработен е от висококачествен алуминий и се предлага с 110 мм колела и лагери ABEC 9 RS. Той има Т-образно кормило и платформа с размери 500 x 100 мм., за да може да изпълнява трикове и да се върти на 360º. 

Отличен вариант, ако търсите качествена тротинетка за трикове, за да ходите до скейт парковете или просто да карате по улиците.

Тротинетка за трикове FREESTYLE MF1.8 + OXELO

На предпоследно място имаме FREESTYLE MF1.8 + от марката OXELO. Марка, която предлага качествени продукти в света на фристайл скутерите. OXELO FREESTYLE MF1.8 + е един от любимите модели на много фенове и отличен вариант също така и за начинаещи, така и момчета или момичета.

Теглото му е доста леко. Кормилото е изработено от алуминий 6061 T6 с подсилваща планка и е високо 510 мм и широка 80 см. Основата също е изработена от алуминий и е с размери 110 x 500 мм, което позволява на ездача да извършва всякакви трикове. 

Този скутер се предлага с колела 100 мм диаметър, също има лагери ABEC-7 и flex спирачка, с които можете да спирате с голяма лекота. Това е отличен вариант, ако искате да си купите фристайл скутер, който да използвате за стартово и напреднало ниво.

Тротинетка за трикове „Star Pro“ Apollo Синя

И накрая, решихме да включим още едим модел от марката Apollo, която се представя като една от най-добрите в цялата гама от фристайл скутерите. Star Pro е подходящ модел за тези, които търсят модел за начално ниво, и които вече са напреднали. Този модел е един от най-добрите тротинетки, които можете да намерите днес на достъпна цена.

Австралийската марка е подобрила един от водещите си скутери, като включва стоманена вилка, която позволява монирането на колела с до 100 мм диаметър. 

Кормилото е изработено от висококачествен алуминий и е с теглото 4.1 кг и се предлага с две 100 мм колела 88A и лагери ABEC-9.

Когато става въпрос за забавление, Star Pro предлага и много възможности благодарение на висококачественото си оборудване и нехлъзгаща се повърхност на платформата. Независимо дали спестявате шофиране из града без задръствания и чакане на автобуси или скокове и трикове в парка: Apllo Star Pro може да бъде с вас навсякъде.

Това е един от звездите тротинетки за трикове в скейтпарковете. Идеален за тези фенове, които искат да оставят кънките си и да се забавляват с първокласна тротинетка за фркстайл.

Съвети за избор на най-добрата тротинетка за трикове

Преди да направите покупката е добре да знаете частите, които съставляват тротинетката. Трябва да знаете и кои са най-важните аспекти, които трябва да обърнете внимание, затова по-долу ще детайлизираме най-важните точки, за да знаете как да изберете възможно най-добър модел според бюджета, с който разполагате.

Кормило

Нека започнем с една от съществените части. Доброто кормило трябва да бъде направено като една цяла част, за да е по-устойчиво. Що се отнася до размера на кормилата, на пазара се предлагат модели с кормила с различна широчина, за да се адаптират към вкусовете на различните потребители. Добъре е да потърсите модел с кормило, което да отговаря на ширината на размера на раменете ви. Например, ако искате да правите въртене на 360, би било добре да ви е по-удобно. 

Що се отнася до височината, кормилата на тези тротинетки за трикове обикновено са по-ниски от останалите видове. За перфектната височона ще можете да се ориентирате като хванете кормилото близо до тялото, ръцете ви трябва да са почти напълно изпънати. 

И накрая, нека разгледаме от какви материали се произвеждат:

Стоманени кормила: Те са по-тежки, но и по-издражливи.Алуминиеви: Те са много леки, но разбира се по-малко устойчиви от стоманените.Титан: Основната характеристика на титана е неговата еластичност, въпреки това не е по-стабилен от стоманата и е малко по-тежък от алуминия.
Платформа

Основата всъщност е лека правоъгълна платформа, където се качат краката. Тя може да бъде по-тежка или по-лека като това зависи от използвания материал. Имайте предвид материалите, които споменахме по-горе и помнете, че по-тежките са по-здрави. Платформата за този тип скутери средно е с размери 110 х 500 мм. Обикновено има грапава неплъзгаща повърхност за по голяма стабилност.

Y-бар

Y-бар е модернизирано кормило, което осигурява по-добър захват и подобрява манипулацията на скутера. Също може да се намери и с посилващ бар.

️Вилка

Вилката е може би най-важната част на на тротинетката. Тя се намира в основата на кормилото и е честа, която му позволява да се върти правилно. Вилката е елементът, който ще ви позволи да правите трикове на 360 градуса.

Компресионни системи

Системите за компресиране правят скутера по-устойчив и в същото време позволяват на кормилото да се върти свободно без затягания. Те служат за осигуряване на адекватна компресия на лагерите. Ако вилката на скутера е с резба, тя ще трябва да бъде монтирана със система за компресия с резба. На пазара има 3 различни вида компресионни системи: винтови, полуинтегрирани и интегрирани (SCS, HIC и ICS).

Лагери

Лагерите позволяват по-голяма скорост на движение, по-бързи завои и по-гладка работа. Те също имат стандарт, който дава увереност в прецизността на производството им. Този стандарт се нарича „ABEC“ и колкото по-голямо е числото му, толкова по-презини са лагерите.

Най-използваните или популярни стойности са между ABEC 7 и ABEC 9. Въпреки това, ако тротинетката е за дете или тепърва започвате дисциплината, по-добре те да имат нисъка стойност, която ще ви позволи да поддържате по-голям баланс и ви помага да се научите как да контролирате движенията. За по-напредналите и професионалните се препоръчва ABEC с високи стойности, които им позволяват да поддържат стабилен контрол, докато изпълняват бързите движения.

Колела

По-голямата част от колелата за тези тротинетки за трикове са изработени от каучук или полиуретан. Обикновено те са с диаметър 100 мм или 110 мм. 

Що се отнася до тяхната твърдост, тя е описана в характеристиките на модела с число между 0-100 в комбинация с буквата „А“. Колкото по-високо е това число, толкова по-твърди ще бъдат колелата.

По-меките ще позволят по-малка скорост и по-голямо сцепление, докато по-твърдите материали ще осигурят по-голяма скорост и по-малко износване. 

При тротинетките за трикове твърдостта, която обикновено се използва за колелата е 85А. Важно е да проверите твърдостта на колелата и да ги смените, когато се износят.

Пегове

Те са алуминиеви или стоманени аксесоари, които надстърчат от оста на колелата. С тях можете да се превърнете в истински каскадьор.

Спирачки

Спирачките ще ви дадат по-голяма безопасност, когато правите трикове със скутера и от своя страна ще допринесат за по-малко износване на гумата на колелото. 

Има 2 вида:

Flex са гъвкави спирачки във формата на калник, обикновено са захванати с един или повече болтове и са най-често използвани. Flex системата е лека и износва гумата по-бавно.Спирачките с прожина, обикновено са по-евтини и шумни.
Релефни дръжки за по-стабилен захват

Добре е кормилото да е оборудвано с гумени дръжки, които ще ви позволят да имате по-добър захват.

Тегло на тротинетката

Що се отнася до теглото, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид. Важно е да знаете както теглото на тротинетката, така и теглото на човека, който ще я използва. Балансирането на двете тежести ще доведе до движенията и скоковете без усилие и с по-голяма лекота.

Затова първо потърсете тротинетка, която е за вашето тегло. Повечето модели поддържат голямо тегло, така че вероятно няма да имате проблем с това. Важното е да проверите конструкцията и материалите, за да знаете приблизително нейното тегло. 

По-здравите стоманени тротинетки осигуряват по-голяма тежест на движенията, което в някои случаи е добре за осигуряване на по-голяма стабилност. Алуминиевите скутери са по-леки и са идеални за по-висока скорост.

Сега, когато знаете основните части, които съставляват тротинетката за трикове, ще можете да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди.