Как да подходим професионално към шофирането и поддържането на автомобила

1
154
Добави коментар
clashbade
clashbade

Всеки човек има силни и слаби страни. За съжаление първите не са безброй. Истината е, че по време на житейския си път се променяме, израстваме и научаваме. Придобитите знания са богатство, но това което идва от сърцето, трудно може да бъде заменено. Същото е и със шофирането на автомобил. Техниката може да бъде усвоена от всеки, но тънкостите в умението трябва да вървят ръка за ръка с усета, интуицията и вродените инстинкти.

Ясно е, че не от всеки става професионален шофьор. И ако вие не сте такъв, но се стремите непрекъснато да се подобрявате, има редица неща, на които да обръщате главно внимание. Поддръжката на автомобила е едно от тях. И освен сериозните ремонти, които изискват намесата на автомонтьори има и по-елементарни, рутинни дейности, като смяна с нов акумулатор, масло, филтри, свещи…и т.н.

Малък коз за акумулатора

Трудно ще ви изненадаме с модели и предназначения, но този всеизвестен компонент е задвижващото сърце на двигателя. Ако започнем да правим взаимовръзката между всеки отделен елемент, изграждащ един автомобил, трудно ще дойде краят.

Това е така, защото всеки малък или голям елемент не може да работи без друг такъв, който от своя страна е зависим от трети, докато не се получи една фантастична машина – любимата ни кола. Въпреки това, без изправен акумулатор, колкото скъпи и качествени да са всички останали компоненти, няма да успеем да запалим.

Предизвикателството се увеличава с приближаване на студеното време. То се оказва поредното препятствие пред недотам надеждната батерия. Ако отдавна се каните да подновите машинката, сега е времето да спрете с колебанията и да действате. Защото следващият път, когато температурата спадне драстично, а вие се опитате да стигнете навреме за работа, може и да не успеете.

Важните параметри

Не купувайте на сляпо. Едно от нещата, които ще ви ориентират в качеството, е цената. Но от там нататък ще е необходимо да се запознаете с точните параметри, на които е добре да отговаря новият ви акумулатор. В това число размерите, поляритет и тип на клемите, ампераж, начален стартов ток. Уверете се в безупречния външен вид (без наранявания) и датата на производство. Последното е важно не по друга причина, а защото животът на една батерия започва да тече от датата на пълнене, а не от датата, на която сте започнали да я използвате.

По отношение на марките, има много лесен начин за ориентация. Някои доставчици са доказани специалисти в това отношение. Залагали през годините на утвърдени производители, в техния асортимент ще намерите най-добрите от най-добрите.В добавка на това, приятната цена може да ускори решението, което почти сте взели. Разгледайте https://dikar.bg и се пригответе за изгодни покупки.