ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА ПОКРИВА БИТУМНА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

1
212
Добави коментар
fire19
fire19

Ключът към успешната работа с битумнa хидроизолация на покрив е да се уверите, че ще бъде изпълнена правилно. Това означава инсталационен процес ръководен от професионалисти използване на най-добрите съвременни материали и покритие срещу UV излагане. Когато се направи правилно, битумният покрив преодолява конкуренцията на други видове хидроизолации. Ако търсите решение за покривна хидроизолация, ето предложение.

Два основни метода за хидроизолация с битум за покрив
битумно покритие.

 

Това е вид инсталация, използвана за хидроизолация и гъвкаво защитно покритие в съответствие със степента на формулиране и полимеризация. Неговата гъвкавост и защита срещу вода могат да бъдат повлияни от класа полимери, както и от армировката на влакното.

Битумното покритие се нарича още асфалтово покритие. Най-често срещаните приложения на битумните покрития включват зони под замазката. Той е отлично защитно покритие и хидроизолационен материал върху покриви с бетонни основи.

Битумното покритие е направено от материали на битумна основа и за стане подходящ за излагане на слънчева светлина, то се модифицира от по-гъвкав материал като полиуретан или полимери на базата на акрил. Гъвкавостта на готовите продукти винаги зависи от съдържанието на твърди вещества в полимера, добавен към битумната материя.

битумна мембрана.

Това е популярен метод, използван при покриви с нисък наклон поради доказаните им характеристики. Има два начина на нанасяне, чрез битумна хидроизолационна мембрана, която се нанася и чрез готова самозалепваща се мембрана. В допълнение към самозалепващите се смеси към втория тип, асфалт, полимер и пълнител, могат да се добавят някои смоли и масла за подобряване на адхезионните свойства. Тъй като адхезионните свойства на мембраната намаляват с времето, самозалепващият тип има нисък срок на годност.

Основни предимства на битумната хидроизолация на покрив

Издръжливостта на продуктите направени от битум за покрив е пословична. Когато разглеждате продуктите за този тип защитно покритие ще видите колко дълъг гаранционен срок са поставили производителите.

Битумният материал има много подходящи физични свойства, които позволяват изпълнението върху покривни конструкции от всякакъв тип. Те са гъвкави решения за студено и горещо време. Битумните продукти за покрив се разширяват и свиват с движението на сградата. Имат добра заваряемост; висока механична устойчивост; висока устойчивост на пробиване. Предлага добра изолация и енергийна ефективност (висока R-стойност)

Пословична е и високата производителност на битума за покрив. Цялата система е подсилена с допълнителни материали, които осигуряват перфектна стабилност на размерите.

Лесно поправяне на разкъсвания или дупки в системата, лесна поддръжка и бърза инспекция от страна на майсторите. Изисква минимална поддръжка. Може да се прилага върху съществуващ покрив, елиминирайки необходимостта от скъпо къртене и рушене.

Битумните мембранни покрития се предлагат на ролки, което улеснява приложението и намалява разходите. Те са по подходящи за сравнително по-малки покриви като площ, за да може инсталацията да бъде завършена бързо.

Произведено във фабрика, което означава, че контролът на качеството е добър. Производителите целят да постигнат издръжливост на UV светлина, за да намалят разходите за охлаждане през лятото и удължат живота на покрива

След нанасяне на битумна хидроизолация на покрив е необходима внимателна проверка. Майсторите се уверяват, че няма въздушни мехури по повърхността, няма видими дефекти, пропадания или свивания, за да гарантират дълъг живот на хидроизолационната мембрана.