Какво значи колело за фитнес

1
168
Добави коментар
fire19
fire19

Когато влезете във фитнес салона и видите уреди с педали, седалка и ръкохватки, по-вероятно е клиентите да го наричат колело за фитнес, отколкото велоергометър. Иначе и двете означават едно и също нещо – уред, който имитира карането на колело, с функции, които позволяват да измервате променливи параметри в реално време.

Спецификата обаче при използването на такова стационарно колело за фитнес е, че то може да е предназначено конкретно за фитнес резултати, но може да има и модели за хора с увреждания, при които липсва седалка. Обект на тази статия ще е колелото за фитнес и ползите, които можете да извлечете от него.

ПРЕДИМСТВАТА ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КОЛЕЛО ЗА ФИТНЕС ЗА ЛИЧНО ЗДРАВЕ.

Не е нужно да ходите във фитнес залата или на друго място, където трябва да плащате или да преминавате през дълги процеси, за да започнете вашата тренировъчна програма. Вашата къща и определено помещение във вашия дом ще е идеалното място да започнете вашата тренировъчна програма. Най-хубавото е, че не е нужно да излизате и да плащате за членство във фитнес и мястото е на разположение за вас.

Работата с фитнес колело е много по-лесна от упражненията с другите фитнес уреди. Това е така, защото карането на колело както знаете никога не се забравя и има конкретни ползи за цялото тяло.  Всеки ден бързо и лесно и можете да карате колело вкъщи без никакви проблеми.

Основно карането на колело гори калории, подпомага създаването на калориен дефицит, който е необходим за загуба на тегло. Средностатистически човек може да изгори 260 калории за умерено 30-минутно каране на стационарен велоергометър, което може да допринесе за общите ви цели за загуба на тегло.

Когато навън времето е лошо, можете спокойно да карате колелото в домашна среда, да си пуснете музика докато го правите и да се почувствате добре след домашната тренировка.

Когато става въпрос за рехабилитация след нараняване, трябва да сте отдадени на упражненията, препоръчани от физиотерапевта. Ако не правите упражненията, ще бъде много трудно да завършите работата си по рехабилитацията. Хубавото е, че можете да правите важни упражнения за възстановяване, докато сте на колело за фитнес.

ФУНКЦИИ НА КОЛЕЛОТО ЗА ФИТНЕС

Макар на пазара да има различни колела за фитнес според структурата и цената им, при повечето модели техните функции се припокриват, за да доставят търсеното удобство у потребителите.

Едно такова колело разполага с електронна част, която освен, че има функции, осигуряващи ефективна тренировка, има и възможности за отчитане на резултати в реално време. Скорост, изминати километри, натоварване, горене на калории, сърдечен ритъм и дори по-сложни изчисления.

Самото колело се регулира, така че да имате удобство при сядане и разположение върху уреда. Регулирате съпротивлението, чрез избор на различни нива на претоварване. Ако имате определено помещение, с по-малки размери, можете да изберете модел с компактен дизайн. Ако го купувате за фитнес зала, за там също трябва да избирате според наличните място.

Сред функциите още, стойка за смартфон, стойка за кенчето с вода, захващане на краката за педалите когато искате да карате по-бързо. Като цяло всеки модел има такива по-малки екстри, които са важни за вас като потребители. Разгледайте моделите и изберете.