4 вида битумни мембрани за хидроизолация

1
173
Добави коментар
fire19
fire19

Битумната хидроизолация е едно от най-търсените решения за плоски повърхности като плоски покриви, открити тераси, но и други конструкции, където има широки повърхности. 

Битумът е лепкава полутвърда или твърда форма на петрол. Има отлични хидроизолационни качества, затова е широко използван за хидроизолация на покриви, мазета, мостове, подземни конструкции и др. За да гарантирате, че ще извлечете максимума от вашата хидроизолационна система, е важно да знаете коя мембрана ще работи най-добре за проекта, който предстои да реализирате. 

Самозалепващи се битумни мембрани

Тези продукти са проектирани да издържат на излагане на стихиите и обикновено идват защитени с повърхностен материал, изработен от минерални гранули, релевантни покрития и други повърхностни материали. Те са известни с това, че имат висококачествени адхезионни свойства дори при ниски температури. Основните предимства на самозалепващите се битумни мембрани включват: студено полагане няматем без нужда от горелка или специално оборудване, което ги прави идеални за инсталация при по-малки площи.

За качествено полагане, основите трябва да са равни, твърди, издръжливи, сухи или леко влажни и без прах и вещества, които могат да влошат адхезията (напр. При ниски температури се уверете, че повърхността е без наличие на заледени частици.

Полимер-модифицирана битумна мембрана

Полимерно модифицираната битумна мембрана е най-популярният избор за добавяне на хидроизолационен слой към повърхността. Този продукт осигурява допълнителна устойчивост на водни потоци, което му позволява да се използва и в по-горещ климат. Те се предоставят като валцовани листови мембрани и могат да издържат на температурни колебания, което ги прави надеждни и ефективни. Този продукт се предлага като покритие на водна основа или на основата на разтворител и не се нуждае от горелка за нанасяне.

Освен с строителството на сгради, ще видите използван този тип битумна мембрана и в пътното строителство заради страхотно ефективните качества за хидроизолация.

Класическа битумна мембрана

Битумните мембрани е най-добре да се монтират през зимния сезон, тъй като трябва да се полагат при ниски температури. Това е хидроизолационна система от битумно-каучукова смес от горещо стопяване и е най-добре да се използва за покриви или подиуми. Процесът на инсталиране е безопасен и бърз, тъй като не е необходимо да използвате горелка, за да приложите този продукт. Това е напълно свързана безшевна система, която има способността за преодоляване на пукнатини.

Полипропиленова мембрана

Този продукт се предлага под формата на ролка и също е произведен от хидроизолационния материал, наречен битум. Той е високоефективен и издръжлив и най-често се използва върху бетонни плоски покриви. Други общи области на използване са бетонни улуци, подпорни стени и мазета.

Прилагането на битумна хидроизолация не е лесно. Благодарение на опита на нашите майстори в тази област, ние от Хидростоп, можем да използваме всеки един от изброените видове хидроизолация на битумна основа и като битумна мембрана,  така че да гарантираме, че цялостното решение е предприето с качествени, както и навременни решения.