Самозалепващи мембрани за хидроизолация на терасата

1
177
Добави коментар
fire19
fire19

Днес можете да изберете различен подход за хидроизолация на терасата, стига разбира се да е удачен вариант за вида тераса. В съвременното строителство, конкретно за по-малки тераси и балкони, много често се прилагат самозалепващи се хидроизолационни мембрани.  

Това са битумни, основани на SBS със съдържание на специални добавки. Те са силно гъвкави, самозалепващи се и дълготрайни хидроизолационна мембрана с фибростъкло или нетъкан филц от спанбонд полиестер, като едната страна е покрита с полиетиленово фолио, а другата е с „обелващ се“ полипропилен.

Области на приложение на самозалепващите се мембрани

Освен на тераси и балкони, този тип хидроизолационни мембрани може да се използва и при ниско наклонени бетонни покриви. Използват се още при покриви от метал като първи слой изолационна мембрана.

Подходящи са за нанасяне при ниски температури, използват се като първи слой при разнородни по вид повърхности, при които се търси гъвкавост с хидроизолационна цел или като част от топлоизолационни слоеве.

Залепване върху различни видове повърхности като дърво, пластмаса, стъкло, бетон и др. С тази функция може да се използва върху стени, парапети, комини, стрехи, в пукнатини на покрива, изолационно покритие на палубата на лодка, автомобилна индустрия и др.

Да се върнем на терасите обаче!

Ползи от самозалепващите се мембрани за терасата

Мембраните са лесни за нанасяне, гъвкави и дълготрайни. Самозалепващата функция улеснява инсталацията дотолкова, че е нужна намесата на професионалисти, които да спазят стъпките по изпълнение на инсталацията.

Още по-голяма е лекотата, че спокойно може да се нанесе върху субстрата ба терасата. Това са продукти, лесни  за нанасяне върху различни видове основи и са приложим при ниски температури.

Хидроизолационните мембрани със самозалепваща функция имат голямо удължение и якост на опън. Устойчиви са на агресивен ефект, който може да дойде от стихийни влияния и от обилни водозаливания по терасата.

Подготовка на терасата

Основата за нанасяне трябва да се почисти от свободни парчета, масло и други химикали. Повърхностните дефекти се ремонтират с подходящи ремонтни разтвори, ъглите се скосяват с битумна лента или други вид апликации. Повърхността трябва да е чиста и суха, за да се получи добра адхезия. Преди полагането може да им нужда от нанасяне на грунд върху бетон и след втвърдяването му, самозалепващата мембрана се залепва върху сухата повърхност.

Хидроизолация със самозалепваща се мембрана цена

Ние от Хидростоп участваме активно в избора и доставянето на първокласен асортимент от самозалепваща се хидроизолационна мембрана за нашите уважавани клиенти. Продуктите, с които работим са произведени съгласно индустриално дефинираните стандарти с помощта на компоненти и суровини от най-добро качество. 

Цената за хидроизолация зависи от продукта, самозалепващите се мембрани, в зависимост от производителя, може да се предлагат на квадратен метър или на цена на ролка. В крайната цена влиза също цената за труд на майсторите. Офертата получавате след оглед на терасата и след избора на най-подходящата хидроизолация за конкретния случай.