Бил Гейтс смята, че ваксините са по-важни от Марс

512
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

Това каза един от най-богатите хора в света пред BBC. Бил Гейтс е известен с участието си в множество кампании, свързани със здравеопазването.

„Много е скъпо да се пътува до Марс. Можеш да си купиш ваксини против морбили и да спасиш живот за около 1000 долара.“ казва още милиардерът.

Неговият колега Илън Мъск има за цел да колонизира Марс, но в контекста на останалите проблеми на човечеството, Бил Гейтс смята, че това не е добър начин да използва парите си.

Той обаче е съгласен с Мъск по темата за изкуствения интелект.

„Изкуственият интелект ще промени света драматично“ казва Гейтс. „ Ще ни помогне да разрешаваме медицински и научни проблеми, както и с писането и четенето, което ще повиши продуктивността.“

По темата за конспиративните теории свързващи Ковид-пандемията с него, Гейтс казва: „ Не очаквах това. Но явно хората имат нужда от чудовище, което да обвинят. Много по-лесно е да се приеме злонамереност, отколкото да се разбере биологията.“

През 2022 г. Бил Гейтс обяви, че смята да „слезе“ от списъка с най-богатите хора в света и заяви, че ще постигне това, като вложи милиардите си във фондацията си и в други каузи, свързани със здравеопазване и опазване на околната среда.