Проектиране на малка баня с ограничено пространство

884
Добави коментар
Иван Тимов

Ако имате малка баня, знаете колко предизвикателно може да бъде създаването на функционално и стилно пространство. Въпреки това, с малко внимателно планиране и правилни мебели, можете да превърнете малката си баня в красиво и практично убежище. В тази статия ще разгледаме някои интересни мебели, като ъглови тоалетни и моноблок, монтирани на стената мивки, които могат да ви помогнат да се възползвате максимално от ограниченото си пространство.

Оценете оформлението на вашата баня

Преди да започнете да избирате мебели, разгледайте внимателно оформлението на вашата баня. Измерете размерите на пространството и отбележете всички структурни характеристики, които могат да повлияят на избора ви. Например, ако имате прозорец, ще трябва да обмислите как това се отразява на разположението на мебелите.

Ъглови тоалетни: Спестяващо място решение

Едно от най-добрите приспособления за пестене на място за малка баня – е ъгловата тоалетна. Ъгловата тоалетна е проектирана така, че да пасне плътно в ъгъла на банята, което освобождава място в центъра на помещението. Този тип тоалетна може да бъде особено полезна, ако имате малка баня с неудобно оформление, тъй като може да ви помогне да използвате максимално всеки сантиметър пространство.

Друго предимство на ъгловата тоалетна е, че може да създаде илюзията за повече пространство. Когато поставите тоалетната в ъгъла, тя отваря повече от подовото пространство, което може да направи стаята да се чувства по-голяма. Освен това, ъгловите тоалетни често имат по-малък резервоар и купа, което може да спести още повече място.

Стенни мивки: елегантни и функционални

Друго приспособление, което трябва да имате предвид, е монтираната на стената мивка. Стенните мивки са прикрепени към стената, вместо да стоят върху плот, което може да спести много пространство. Тези модели са идеални за малки бани, защото заемат минимално пространство и създават елегантен, модерен външен вид.

Стенните мивки се предлагат в различни стилове, така че можете да изберете такъв, който отговаря на естетиката на вашата баня. Някои опции включват квадратни или правоъгълни мивки, кръгли или овални и мивки с вградени плотове или рафтове. Можете също така да изберете мивка, която е направена от материал, който допълва декора на вашата баня, като порцелан, керамика или стъкло.

Други спестяващи място мебели, които да обмислите

В допълнение към ъгловите тоалетни и монтирани на стената мивки, има и други опции, които можете да обмислите за вашата малка баня. Ето няколко идеи:

Отворени рафтове: Вместо обемна тоалетна или шкаф за съхранение, помислете за инсталиране на отворени рафтове във вашата баня. Отворените рафтове могат да осигурят място за съхранение, без да заемат толкова място, колкото затворен шкаф или тоалетна.

Компактни мебели: Потърсете компактни версии, като по-малки вани, тесни мивки, адаптиран душ за баня или малки тоалетни. Тези тела могат да бъдат също толкова функционални, колкото и по-големите им събратя, но заемат по-малко място.

Последни мисли

Проектирането на малко и ограничено пространство, може да бъде предизвикателство, но с правилните елементи и внимателно планиране можете да създадете функционално и стилно пространство. С малко креативност, можете да превърнете малката си баня в красиво и практично място.